VaellusKalastus

 

   


<< Takaisin

Hakutulokset

Syöttämänne hakukriteerit olivat:


Hakua vastaavia kohteita yhteensä:  409

Jyrkkä soraluiska voimalaitoksen alapuolella, josta on yhteys Pyhäselälle Marjalan kanavan kautta. Puntarikosken voimalaitos on kohdassa, josta Höytiäisen vesi murtautui kannaksen läpi ja karkasi Pyhäselkään. Järvenlaskun laskun muistomerkki on voimalaitoksen itä- ja yläpuolella kallion takana.


Siirry pisteeseen

Soraluiska voimalaitoksen itä- ja yläpuolella. Luiskan vieressä rantautuminen mahdollista. Höytiäisen laskun muistomerkki sijaitsee kallion takana. Toinen soraluiska on sillan pohjoispuolella (pyykkilaituri).


Siirry pisteeseen

Retkisatama nro 4952, jossa ei ole palveluja. Varottava! Niemen kärjestä kohti Majaniemeä on yli 100 metriä pitkä veden pinnan alla oleva aallonmurtaja. Laituri (itäpuolella), soraluiska, grillikatos, uimaranta, veneranta, kuivakäymälä ja Höytiäisen uiton laitteita. Häikänniemessä käy myös Jaaman kierros retkeilyreitti.


Siirry pisteeseen

Eteläinen niemenkärki, jota lähestyttävä lännestä. Samettimuurahaisten valtakunnassa on nuotiokivet (omat nuotiopuut oltava mukana).


Siirry pisteeseen

Lapsiperheille sopiva veneranta-uimaranta-kohde, jossa on leikkipaikka ja matala hiekkaranta. Laiturin vieressä matalaa (0,6 m). Varustuksina nuotiopaikka ja kuivakäymälä.


Siirry pisteeseen

Höytiäisen monipuolisimpia palveluvarustuksia löytyy Huhmarista. Vieraslaituri nro 4960. Vierasvenelaituri, 2 betoniluiskaa, WC, grillikatos, leikkipaikka, jätehuolto, septityhjennyspaikka, asuntovaunualue, uimaranta, venevuokraus, kalastusopas, hotelliravintola, vesibussi ym. palvelut. Höytiäisen laskun muistomerkki. Luontopolkuja, hiihtolatuja.


Siirry pisteeseen

Matala hiekkaranta (alle 1,0 metri), paikallisille pienveneille sopiva betoniluiska ja kuivakäymälä.


Siirry pisteeseen

Vieraslaituri nro 4964 löytyy merkityn väylän päästä. Laiturin päässä syväys on  1,4 metriä. Vierasvenepaikka, matala betoniluiska, kuivakäymälä, jätehuolto ja P-alue. Polvijärven kirkonkylän palvelut, huoltoasema ja kaupat kolmen kilometrin päässä.


Siirry pisteeseen

Mäntyniemessä sijaitseva paikallinen veneranta on matala, sinne johtaa myös alle metrin syvyinen lähestymisreitti.


Siirry pisteeseen

Retkisatama nro 4967 on entinen uiton pudotuspaikka. Sinne saavutaan merkittyä väylää pitkin silta-aukkoa kohti. Laituri, betoniluiska, pieni pysäköintialue, nuotiopaikka (omat nuotiopuut oltava mukana) ja jätehuoltopiste. Nähtävää: Höytiäisen laskun peltoaukeat.


Siirry pisteeseen

Laituri, nuotiopaikka (omat nuotiopuut oltava mukana) ja kuivakäymälä. Rannasta tie Kinahmon kesäteatteriin, jossa vuosittain uudet näytelmät. Laituria käyttää m/s Tuula teatteripäivinä.


Siirry pisteeseen

Matala hiekkaranta ja uimaranta seurakunnan leirikeskuksen pohjoispuolella. Lähestyessä varo karttaan merkittyjä kiviä keskellä lahtea.


Siirry pisteeseen

Retkisatama nro 4958. Lähestyminen lännestä keskelle laguunia. Laituri, nuotiopaikka (omat nuotiopuut oltava mukana), kuivakäymälä ja uimaranta. Saari on myös Huhmarin Lomakeskuksen retkeilykäytössä.


Siirry pisteeseen

Recommended approach from north-east only. The neck of land between Mustasaari and Hiekkasaari can be crossed by rowing only (water depth 0.2-0.6 m). Follow the navigation marks when negotiating Porttisalmi bends. Pier, campfire site (please bring your own firewood), dry toilet; at certain times the pier is reserved for guests of Huhmari holiday village and m/s Tuula. A large population of Formica cinerea ants, please keep to the paths.


Siirry pisteeseen

Paikallinen veneranta kapeassa rehevöityneessä ja kauniissa ruohikkolahdessa. Kulku rantaan käy pitkin kapeaa ja matalaa (0,8 metriä) lahtea alittaen kaapeleita (korkeus 3 metriä).


Siirry pisteeseen

Lähestyminen Petäjäsaarten itäpuolelta rannan pikkuluoto pohjoisen kautta kiertäen. Rannassa betoniluiska, veneranta ja P-alue. Venerannan edustan kallio ja kivet merkitty veneilykartassa.


Siirry pisteeseen

Paikallinen matala (0,7 metriä ) veneranta. Heikkokuntoinen laskuluiska, veneranta, Ruopan lautta ja (lyhyt laituri).


Siirry pisteeseen

Suojainen ankkuripaikka toimii vain turvasatamana. Lahden suun keskellä on matala 1,0 metriä.


Siirry pisteeseen

Matala hiekkaranta. Soraluiska, uimaranta, veneranta ja kuivakäymälä.


Siirry pisteeseen

Matala hiekkaranta, jonka lähestymisreitti on veneilykartassa. Soraluiska, uimaranta, veneranta ja kuivakäymälä.


Siirry pisteeseen

Martonvaaran laivarantaan tullaan veneilykarttaan merkittyä reittiä pitkin. Lahden suulla on hiekkamatalikkoja. Kalloniemen matalikolla itäreimari. Ranta-alue on erittäin matalaa. Varusteina betonilaatoin vahvistettu luiska, uimaranta, veneranta, laituri. Laavu ja grillipaikka, kuivakäymälä.  Laiturin pohjoispuoli ruopattu 1,4 m syvyyteen. Martonvaarassa on kesäisin lavatansseja.


Siirry pisteeseen

Vieraslaituri nro 4985 on entinen Kuhnustan pudotuspaikka. Laituri, betoniluiska, nuotiopaikka, (omat nuotiopuut oltava mukana), kuivakäymälä, uimaranta ja veneranta. Kolille on rannasta pyöräilevälle sopiva matka noin 20 km.


Siirry pisteeseen

Kivikkoinen ja matala veneranta, rantautuminen ja lähestyminen vain soutamalla epälukuisia kiviä varoen.


Siirry pisteeseen

Lähestyminen vihreän reimarin eteläpuolelta Suoniemensaaren pohjoiskärjen kautta. Laavu, kuivakäymälä ja veneranta.


Siirry pisteeseen

Paikallisten käyttämä matala (alle 0,6 metriä) veneranta, uimaranta, kuivakäymälä ja nuotiopaikka. Soraluiska pienten veneiden laskuun.


Siirry pisteeseen

Kontiolahden kunnan vieraslaituri, betoniluiska, laavu, nuotiopaikka, kuivakäymälä, jätehuolto, veneranta, yhteyslaituri ja P-alue. Nähtävää Suuren Hiekan hiekkakentät, lentohiekkadyynit ja samettimuurahaiset sekä majavat Venejoessa.


Siirry pisteeseen

Turvasatamaksi sopiva joen suun satama, jota lähestytään kummelin suunnasta. Matalikko (0,3 m) ja matalakulkuinen (1,0 metri) väylä jokisuulla. Tästä syystä soutaminen suotavaa. Sähkölinjan alitus 5 metriä.


Siirry pisteeseen

Väylältä Saunaluodon eteläpäästä laiturille (1,0 metriä) ohjaavat linjataulut kivikkojen välistä. Laituri, veneranta, uimaranta ja kuivakäymälä.


Siirry pisteeseen

Lähestyminen idästä. Nuotiokivet ja laavu (omat nuotiopuut oltava mukana).


Siirry pisteeseen

Kontiolahden kunnan leirikeskuksen rantautumispaikka, jossa myös matala hiekkauimaranta, wc ja matala betoniluiska. Väylältä kummelin sekä vihreän reimarin pohjoispuolelta saunan rantaan.


Siirry pisteeseen

Veneranta, hankala kapea betoniluiska, kuivakäymälä. Lähestyessä huomioi kivikot ja reimarit


Siirry pisteeseen

Matala hiekkaranta (0,4 metriä), talaat, suojasatama.


Siirry pisteeseen

Shallow sandy beach. Beach and dry toilet. Another mooring, ”Onnin ranta” on the south side


Siirry pisteeseen

Matala hieno hiekkaranta sopii hyvin rantaleikkeihin ja uimiseen. Kuivakäymälä, P-alue. Jatkuva eroosio ja ihmisen käden jäljet näkyvät "vierevässä" hiekkatörmässä ja rannassa. Kontiolahden kirkonkylän luontopolku vie kohteen ohi.


Siirry pisteeseen

Vieraslaituri nro 4998 on toinen Höytiäisen täyden palvelun satamista. Lähestyttäessä on syytä pysyä merkityllä väylällä. Kaksi betoniluiskaa, vierasvenelaituri, mastonosturi, WC, jätehuolto, septityhjennyspaikka, uimaranta, kahvio, huoltoasema 3 km, Kontiolahden kirkonkylä 2 km, jäähileasema, pysäköintialue, traileripysäköinti, asuntovaunupaikkoja. Mielenkiintoista nähtävää satamalahden suojelualueella, jossa on lintutorni ja pitkospuut. Lisäksi entisen sahan rauniot. Grillikahvio, Aallotar-laiva ja venetaksi.


Siirry pisteeseen

Grillikatos, kuivakäymälä, veneranta, tanssilava, pohjoisen puolella avantouimareiden sauna ja laituri sekä uimaranta.  Entinen Kontioniemen parantola. Golfkenttä. Elokuvakylän maisemia.


Siirry pisteeseen

Matala suosittu hiekkaranta. Lehmon veneranta, uimaranta ja kuivakäymälä.


Siirry pisteeseen

Pohjoispään lahteen idästä. Lehmon kalastuskunnan kalasauna on osakkaiden ja kyläläisten käytössä. Nuotiokatos, kuivakäymälä.


Siirry pisteeseen

Matala hieno hiekkaranta on hyvä uimaranta. Varo! Lähestyttäessä varo kalliota keskellä lahtea ja lounaisen niemen kivikkoa. Kaksi lähestymislinjaa, linjataulut. Kunnasniemen kalastuskunnan kalasauna, nuotiokatos, (omat nuotiopuut oltava mukana), kuivakäymälä.
Kuva:  Pertti Pikkarainen


Siirry pisteeseen

Kohde on yksityisomistuksessa ja merkitty virheellisesti joihinkin Höytiäisen karttapainoksiin.


Siirry pisteeseen

Sikosaaressa on hyvä matala hiekkaranta uimiseen. Saaren kalasauna on Höytiäisen vanhin kalastajien yhteiskäytössä oleva kalasauna. Se on rakennettu vuonna 1894. Kalasaunan lisäksi nuotiokatos ja kuivakäymälä.
Kuva: Pertti Pikkarainen


Siirry pisteeseen

Lähestyminen linjataulujen mukaan saarten väliin ja jyrkkä käännös laguuniin. Pikkusaaren eteläkärjessä kivikkoja. Suojainen ankkuripaikka, uimaranta, nuotiokivet, teltanpaikka, turvasatama.


Siirry pisteeseen

Varo kiviä ja kivikoita salmessa ja saaren eteläpäässä. Em alueella soutaminen ja kivivahti ovat tarpeen. Kota, nuotiosija, kuivakäymälä ja Kontiolahden kunnan ulkoilusaari.


Siirry pisteeseen

Lähestyminen itäpuolelta, kivikkoranta. Entinen kalasaunan raunio. Hiekkaranta länsipuolella.Nuotiokivet (omat nuotiopuut oltava mukana).


Siirry pisteeseen

Niemen kärjessä kivikko. Hiekkaranta. nuotiopaikka, ja kuivakäymälät. Entinen kalasaunan tontti 400 m itään. "Erakon polku" reitti johtaa harjun huipulle. Näköalapaikka Jouhtenisen harjun päältä. Samettimuurahaisten valtakuntaa. Suojeltu harju sekä trombituhoalue.


Siirry pisteeseen

Kivikkoranta, luodon pohjoiskärki on kivikkoinen. Kalasauna, nuotiosija, (omat nuotiopuut oltava mukana) ja kuivakäymälä.


Siirry pisteeseen

Suojainen ankkuripaikka.


Siirry pisteeseen

Lähestyminen idästä, matala (1,0 metriä) kivinen salmi. Nuotiosija, (omat nuotiopuut oltava mukana).


Siirry pisteeseen

Lähestymislinja lahteen idästä, lahdessa useita kiviä ja matalat rannat. Nuotiosija, (omat nuotiopuut oltava mukana).


Siirry pisteeseen

Länsiranta kivinen ja matala,soutaminen on ainoa suositeltava liikkumisen muoto. Itäranta on syvempi. Kalasauna, uimaranta, nuotiokatos, (omat nuotiopuut oltava mukana), kuivakäymälä ja uimaranta.
Kuva:  Pertti Pikkarainen


Siirry pisteeseen

Kallioranta. Entisen kalasaunan rauniot, uimaranta. (omat nuotiopuut oltava mukana).


Siirry pisteeseen

Kivikkoranta, Saaren pohjoiskärjessä kivikkoja. Kalasauna, nuotiokatos, kuivakäymälä ja laiturit. Itäpuolella kiinnityspoiju. Kalasaunan avain huoltoasemalta.
Kuva:  Pertti Pikkarainen


Siirry pisteeseen

Lähestyminen lännestä kivikkorantaan, luodon kärki ja itäpuoli erittäin kivinen ja soutaminen on ainoa järkevä liikkumisen muoto. Kalasauna, nuotiosija, (omat nuotiopuut oltava mukana) ja avokäymälä.


Siirry pisteeseen

Matalaa ja paljon kiviä. Lähestyminen Jouhtenisen suunnasta saarten väliseen salmeen ja salmessa erillinen lähestymislinja. Muualla vain soutamalla ja kivivahtia pitäen. Nuotiokivet etelärannalla, (omat nuotiopuut oltava mukana). Entisen kalasaunan rauniot aivan pikkusaaren pohjoispäässä.


Siirry pisteeseen

Luodon pohjoiskärki. Pohjoispäässä useita kiviä. Lähestyminen Ruopan suunnasta kallioiden väliin, lähestymislinja. Idän puolella syvempi ranta. Nuotiokivet (omat nuotiopuut oltava mukana). Mannerjään uurtamia kallioita.


Siirry pisteeseen

Kallioranta. Kalasauna ,  nuotiokatos,  kuivakäymälä. Eteläpään kalliossa Kalliosaaren pohjoispään linjataulut. Eteläpuoleinen salmi harattu 2,3 metriä itä-länsi suunnassa, kun Huhmarisvaara näkyy. Pikkusaaren idän puoleinen kivikko on kierrettävä riittävän kaukaa(200 metriä). Kalasaunan avain huoltoasemalta.
Kuva:  Pertti Pikkarainen


Siirry pisteeseen

Rantautumispaikka luonnonsuojelualueelle, laivalaituri (2,0 metriä), uimaranta, nuotiopaikka, kuivakäymälä. Luontopolku trombituhoalueelle ja Sirnihdan huipulle.  Laivalaituri on ms Aallottaren käytössä risteilypäivinä.


Siirry pisteeseen

Ertonniemeen Koitereen pohjoispäähän tullaan Patvinsuon kansallispuiston kautta tai idästä Telttakankankaan kautta. Entisen puunpudotuspaikan rantaan pääsee helposti isommallakin veneellä, mutta soraluiska saattaa aiheuttaa ongelmia isolle venekalustolle. Ertonniemessä ei ole palveluja. Ertonniemen ohi Lutinjoen suulle saakka.


Siirry pisteeseen

Larinniemen rantautumispaikka on retkeilijöiden ja nuottausväen suosima Koitereen pohjoispään hieno leiripakka. Matala hiekkaranta on melko kivetön ja suojaisa. Navakka etelätuuli haittaa rantautumista. Saaressa on tulentekopaikka, laavu, puuliiteri ja kuivakäymälä.


Siirry pisteeseen

Koitereen kyljessä olevan Vänskänjärven venerannassa on betoninen laskuluiska ja paikallisten asukkaiden suojaisa veneranta. Alueelle pääsee metsäautotietä pitkin Käenkoski-Naarva –tieltä(mt 5221). Koitereen ja Vänskänjärven välissä on matala hiekkapohjainen salmi.


Siirry pisteeseen

Koitereen itärannan Kontiovaaran Kypönniemi on suojaisa rantautumispaikka, joka on palvellut myös uittoa. Betoriveneluiska, uimaranta, nuotiopaikka, kuivavarasto ja jäteastia. Alueelle pääsee Kontiovaarasta Käenkoski-Naarva –tieltä(mt 5221).Kontivaarantietä noin 4,5 km, käänny oikealle ennen pudotuspaikan tien silmukkaa. Vesitse Kypönniemeen pääsee parhaiten suoraan Hömönsaarista, jolloin vettä riittää isommallekin veneelle. Rantaan pääsee hyvin. Länsituulet voivat tuottaa vaikeuksia järvelle lähdettäessä.


Siirry pisteeseen

Partalanranta Huhuksen kylään kuuluvassa Ukonlahdessa on koillisella Koitereelle, jonne pääsee Huhus-Käenkoski-Naarva –tieltä (mt 5221). Rantaan on rakennettu aallonmurtaja, laivalaituri, veneluiska, kuivakäymälä, grillikatos, uimaranta ja jäteastia. Rannalla on pysäköintitilaa, mutta jyrkkä soratie voi tuottaa vaikeuksia isolle venekalustolle.
Ranta aallonmurtajan takana on suojaisa, mutta aallokko nousee pohjoistuulella melko suureksi.
Rantaan tullessa ja lähtiessä on syytä muistaa lähikarikot, pinnanalaiset yksittäiset kivet ja pitkä matala ranta-alue.
Veneväylä Hiienlahteen, Kivilahteen ja Luttijoen suulle eroaa Huhuksesta länteen Laitasaaren eteläpuolen Tetrisaarten kohdalla.


Siirry pisteeseen

Savilahti on Koitereesta Haapajokena jatkuvan vesistön länsirannalla sijaitseva rantautumispaikka noin 1,5 kilometriä Hiiskosken sillalta pohjoiseen. Varustuksiin kuuluu soraluiska, nuotiopaikka, puuliiteri ja kuivakäymälä. Alueelle pääsee Kivilahti-Huhus tieltä (mt 5200)
Veneväylä Hiienlahteen, Lutinjoen suulle, Kivilahteen.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
7. Hiiskoski

Koitereen eteläisin kohde Hiiskoski sijaitsee Koitereen ja Tekojärven välissä. Sen eteläpuolelta lähtee myös Ala-Koitajoen vanha uoma, joka laskee vähävetisenä, mutta kunnostettuna järvilohen lisääntymisalueena sekä virkistyskalastuskohteena (vaatii erillisen luvan) Pielisjokeen. Hiiskoskella Haapajoen länsirannalla on betoninen veneluiska ja roska-astia. Veneluiskalle menevä tie kääntyy noin 100 metriä ennen Hiiskosken siltaa Kivilahdessa tultaessa (mt 5200)  Veneväylä Hiienlahteen, Lutinjoen suulle, Kivilahteen.


Siirry pisteeseen

Koitereen lounauspohjukassa Juuansaaressa sijaitseva Hirsiniemen veneranta on suojaisa ja sopii pienveneiden rantautumispaikaksi. Venevalkaman yhteydessä on venevalkama ja sorapohjainen veneluiska. Ulosmeno ja tulo rantaan Koiteerelta on sokkeloinen ja varoen kuljettava. Rannassa nuotiopaikka, kuivakäymälä, jätevesiastia ja polttopuukatos.


Siirry pisteeseen

Veneväylä päättyy Kivilahden kylän Lapinniemessä sijaitsevan kesälomakylän kohdalle. Alueen varustuksina mm. veneluiska, laituri ja wc. Selälle lähdettäessä haittaa voi olla itätuulista.


Siirry pisteeseen

Kivilahden pohjukassa koulun takana uimarannassa on pukukopit, grillikatos, halkovaja ja kuivakäymälä.


Siirry pisteeseen

Veneranta on uimarannan lähellä ja sinne pääsee uimarannan tieltä koulun kohdalta. Rannassa soraluiska ja laituri.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
11. Rosvolahti

Koitereen lounaisosan Kiviselän rannalla on soraluiska, kuivakäymälä ja nuotiopaikka. Paikallisten käyttämä Rosvolahti on suojaton länsituulilla.


Siirry pisteeseen

Vanhalle pudotuspaikalle Hiienselällä on hyvä tie Uimaharju-Kitsi maantieltä. Betoninen veneenlaskuluiska on korjattu. Rannalla nuotiopaikka, kuivakäymälä ja jätehuolto. Ranta on suojaisa kaikilla tuulilla, mutta järvelle meno voi itätuulella olla työlästä suurelle selälle tultaessa.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
13. Petronlaavu

Rantautumispaikka Petronsaaressa Ritoselän ja Hiienselän läheisyydessä on suosittu uistelijoiden ja mökkiläisten taukopaikkana. Hiekkaranta sopii hyvin lasten uimarannaksi. Ympärivuotiseen käyttöön soveltuva kota on iso ja sen terassilta avautuu pohjoiseen mahtavat näkymät. Kodan takana on Petronharju, josta maisemat ovat vielä komeammat.
Rantaan on tultava varoen erityisesti Petronsaaren ja Ruunasaaren välissä olevia karikoita. Ranta on suojainen lukuun ottamatta pohjoispuolen tuulia. Paikan lähellä on 20-30-metrinen jyrkkäreunainen syvänne, jossa kuhat viihtyvät.
Petronsaaren kodan käyttäjät voivat lahjoittaa avustuksen kodan ylläpitoon Koitereen kalastusalueen tilille OP Ilomantsi 507 205-428 612.
 


Siirry pisteeseen

Lammassaaren ja Murtosaaren välissä sijaitseva Maijanluhta on rehevä lehtipuusaari, jossa itikat viihtyvät. Lähestyttäessä Maijanluhan eteläpuolella olevaa laituria pitää varoa yksittäisiä kiviä, joita on rannan tuntumassa pitkin reitiä.
Maijanluhtaan on rakennettu autiotupa, jonka yhteydessä on myös sauna.


Siirry pisteeseen

Lammassaari on Koitereen keskellä sijaitseva suuri saari, jonka Multavierun rannat ovat Koiteren kauneimpia.


Siirry pisteeseen

Kylmärannan varaustupa on Enson kalamiesten omistama länsirannan paikka. Mökkiin mahtuu isompikin ryhmä. Rannassa on erillinen sauna.


Siirry pisteeseen

Sauna-Hämön varaustupa on Lapiovaaran kalastuskunnan vaatimaton kämppä on otettu pois käytöstä sen huonon kunnon vuoksi.
Rannalla on kuitenkin reilun kokoinen umpikota, jossa mahtuu vaikka yöpymään.
Sauna-Hämössä on hieno hiekkaranta lapsiuimareillekin. 

 


Siirry pisteeseen


Siirry pisteeseen


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
21. Majaniemi

Majaniemi on Koitereen pohjoisrannan etelään avautuva matala hiekkaranta. Siellä on myös Patvinsuon kansallispuiston polustoon kuuluva nuotio-leiripaikka.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
22. Ruotinlampi

Koitereen länsirannan suojaisin ja paras rantautumispaikka on Ruotinlammen puolella. Lammesta pääsee hiekkauoman kautta Koitereelle. Ruotinlampi toimii myös Koitere-uistelujen lähtöpaikkana.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
6. Ilosaari

Karjalantalon puoleinen ranta on hyvää kalastusaluetta aina Kalunvirrasta lähtien betonilaituriin. Betonilaiturin yläpuolella on karikko, josta voi saada isoakin luonnonkalaa.

Kuoreen lippoajien paikka.


Siirry pisteeseen

Alue on hyvää kalastusaluetta keväisin ja syksyisin vesien ollessa viileitä. Alueen ylärajalla on hyvä ottipaikka.


Siirry pisteeseen

Joensuun koskikikalastusalueen suosituimpia heittopaikkoja. Se on saanut mainetta "isonkalan" alueena.


Siirry pisteeseen

Laituri on kakkosalueen tavoin suosituimpia ja koskikalastusalueen varmimpia saalispaikkoja.


Siirry pisteeseen

Sivu-uoma itärannalla ei ole niin arvostettu kuin ylävirran kolme edellistä aluetta. Satunnaisesti sieltä voi saada hyvinkin kalaa. Sillan seutu on hyvää kalastusaluetta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
5. Itäranta

Rauhallisen virtaaman itärannalta saa kirjolohta. Keskemmältä jokea pyydykseen tarttuu myös taimen.


Siirry pisteeseen

Ilosaaren länsikosken alaosa on varmaa saalisaluetta myös perhokalastaen perinteisillä välineillä.


Siirry pisteeseen

Länsikosken niska on uusi alue ja siksi sitä on käytetty vielä vähän. Sieltäkin saadaan myös luonnonkaloja. Sillan edustalla on ottipaikka.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
9. Länsikoski

Länsikosken rannoilta kalastetaan vielä vähän. Rannan läheltä saa kalaa, myös haukea, kuhaa ja ahventa.


Siirry pisteeseen

Ilosaaren eteläosa betonilaiturista lähtien on suvantoaluetta. Se on vesien lämmettyä hyvää hauki-, kuha- ja ahvenvettä. Kalastus jigeillä pohjan tuntumasta on suositeltava kalastusmuoto.
Vesien ollessa viileitä, voi alueelta saada myös jalokalaa.
Alueella on mahdollisuus kalastaa myös soutaen. 


Siirry pisteeseen

Laavu, roskakorit ja tulipaikka. Ylläpitäjä: Valtimon kunta ja P-K:n ympäristökeskus.


Siirry pisteeseen

Tulipaikka ja kuivakäymälä. Valtimon kunta. Leirintäalue, uimaranta, pukukopit, laavu.


Siirry pisteeseen

Laavu, roskakorit ja tulipaikka. P-K:n ympäristökeskus.


Siirry pisteeseen

Siirrettävä veneenlaskulaituri. Valtimon kunta.


Siirry pisteeseen

Laavu liiteri, roskakorit, kuivakäymälä ja tulipaikka. Valtimon kunta ja P-K:n ympäristökeskus.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
6. Pertunlahti

Kohde sijaitsee tien 5284 läheisyydessä. Kohteessa on soraluiska ja uimaranta. Hallinnoi Ylä- Valtimon kylätoimikunta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
7. Verkkoniemi

Kohde sijaitsee Valtimon keskustan tuntumassa. Kohteessa on soraluiska ja uimaranta. Hallinnoi Valtimon kunta.


Siirry pisteeseen

Venesatama ja veneenlaskuluiska. Hallinnoi Lieksan kaupunki.

 


Siirry pisteeseen

 Venelaituri.

 


Siirry pisteeseen

Nuotiopaikka ja käymälä.

 


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
VAPAA

Siirrettävä veneenlaskulaituri. Valtimon kunta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
VAPAA2Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
VAPAA3Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
PIELINENSiirry pisteeseen

Nuotiopaikka.


Siirry pisteeseen

Nuotiopaikka, laavu, kota, käymälä, betoninen veneenlaskuluiska, kesäkioski ja parkkialue noin kymmenelle autolle. Hallinnoi Nurmeksen kaupunki.


Siirry pisteeseen

Venesatama, veneenlaskuluiska, nuotiopaikka, laavu ja käymälä. Hallinnoi Nurmeksen kaupunki.


Siirry pisteeseen

Nuotiopaikka, laavu ja käymälä. Hallinnoi Nurmeksen kaupunki.


Siirry pisteeseen

Nuotiopaikka, laavu ja käymälä. Hallinnoi Nurmeksen kaupunki.


Siirry pisteeseen

Pienvenelaituri. Hallinnoi Nurmeksen kaupunki.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
7. Satama/Nurmes

Nurmeksen keskustan tuntumassa sijaitseva venesatama. Kohteessa on venelaituri, veneenlaskupaikka, wc ja kioski kesäisin. Hallinnoi Nurmeksen kaupunki.


Siirry pisteeseen

Keskustan läheisyydessä sijaitseva laituri. Pienvenelaituri. Hallinnoi Nurmeksen kaupunki.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
11. Bomba/Nurmes

Venelaituri. Hallinnoi Nurmeksen kaupunki. Satama sijaitsee Bomban karjalaiskylän lähellä Bomban kylpylän yhteydessä. Laituriin pääsee suurillakin veneillä vaivattomasti, mutta satama on avoin etelätuulille. 


Siirry pisteeseen

Bomban venelaiturin läheisyydessä sijaitsevarantautumispaikka. Kohteessa on huvimaja, nuotiopaikka ja käymälä. Hallinnoi Nurmeksen kaupunki.


Siirry pisteeseen

Tukkien pudotuspaikka.


Siirry pisteeseen

Hyvärilän kurssikeskuksesta noin viiden kilometrin päässä retkeilyreitin varrella. Kohteessa nuotiopaikka, laavu ja käymälä. hallinnoija Nurmeksen kaupunki.


Siirry pisteeseen

Nuotiopaikka, laavu ja käymälä


Siirry pisteeseen

Laituri, veneenlaskuluiska, nuotiopaikka ja käymälä. Hallinnoi P-K:n ympäristökeskus.


Siirry pisteeseen

Kohteessa betoninen veneenlaskuluiska, jätehuolto, isot parkkipaikat ja kaksi venelaituria, joista toisessa on vuokrapaikkoja ja toinen vapaassa käytössä. Hallinnoi Lieksan kaupunki.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
18. Hekla/Lieksa

Pienessä saaressa sijaitseva nuotiopaikka, jossa myös roskiksia.


Siirry pisteeseen

Veneenlaskuluiska. Hallinnoi Lieksan kaupunki.


Siirry pisteeseen

Nuotiopaikka. Hallinnoi Viensuun osakaskunta.


Siirry pisteeseen

Uramonsaarten välikössä sijaitseva venelaituri.


Siirry pisteeseen

Veneenlaskuluiska. Hallinnoija Lieksan kaupunki.


Siirry pisteeseen

Sijaitsee Lieksan tuntumassa, keskustaan noin yksi kilometri. Kohteessa on venesatama, vierasvenelaituri, veneenlaskuluiska, polttoaineiden tankkauspiste, vesipiste, septitankin tyhjennys ja grilli. Hallinnoi Lieksan kaupunki.


Siirry pisteeseen

Venesatama ja veneenlaskuluiska. Vuonislahden kylällä ratsastusta, ruokaa, tansseja, ohjelmaa.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska.


Siirry pisteeseen

Nuotiopaikka ja käymälä.


Siirry pisteeseen

Uimaharjun keskustan tuntumassa sijaitseva satama. Venelaituri ja veneenlaskuluiska, uimaranta. Hallinnoi Joensuun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Venelaituri.


Siirry pisteeseen

Muutamia nuotiopaikkoja. Kuuluu on osa Kolin kansallispuistoa. Ylläpitäjä Metsähallitus. Hienot hiekkarannat, sopii lapsiperheille.


Siirry pisteeseen

Nuotiopaikka Likolahden pohjukassa. Yhteys Kolin polkuverkostoon. Kuuluu Kolin kansallispuistoon. Hallinnoi Metsähallitus.


Siirry pisteeseen

Nuotiopaikka. Hienot hohtavat hiekkarannat. Korpit ovat osa Kolin kansallispuistoa ja sopivat hyvin lapsiperheille. Hallinnoi Metsähallitus.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
33. Satama/Koli

Kolin keskustasta matkaa satamaan noin kaksi kilometriä. Venelaituri ja veneenlaskuluiska, pysäköintialue. Sauna, kahvila-ravintola, nuotiopaikka, kalasatama. Yhteys Kolin kansallispuiston polkuverkostoon. Satamasta liikennöi autolautta Pielinen Lieksaan. Hallinnoi metsähallitus.


Siirry pisteeseen

Muutamia nuotiopaikkoja. Hienot hiekkarannat sopivat lapsiperheille. Hiekkasaaret kuuluvat Kolin kansallispuistoon. Hallinnoi Metsähallitus.

 


Siirry pisteeseen

Veneenlaskuluiska.


Siirry pisteeseen

Nuotiopaikka ja käymälä.


Siirry pisteeseen

Veneenlaskuluiska, nuotiopaikka ja käymälä.


Siirry pisteeseen

Nuotiopaikka.


Siirry pisteeseen

Nuotiopaikka ja käymälä.


Siirry pisteeseen

Nuotiopaikka.


Siirry pisteeseen

Nunnanlahden kylän tuntumassa sijaitseva venesatama.


Siirry pisteeseen

Venelaituri ja nuotiopaikka.


Siirry pisteeseen

Noin neljän kilometrin etäisyydellä Juuan keskustasta sijaitseva satama. Kohteessa on venelaituri, veneenlaskuluiska, tankkauspiste ja wc. Lomakylä ja leirintäalue.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
44. Satama/Juuka

Juuan keskustan tuntumassa sijaitseva satama. Venelaituri ja veneenlaskuluiska. Hallinnoi Juuan kunta.


Siirry pisteeseen

Veneenlaskupaikka.


Siirry pisteeseen

Veneenlaskupaikka.


Siirry pisteeseen

Venelaituri, nuotiopaikka ja käymälä.


Siirry pisteeseen

Nuotiopaikka, laavu ja käymälä.


Siirry pisteeseen

Nuotiopaikka ja käymälä.


Siirry pisteeseen

Venesatama, laituri, veneenlaskuluiska, wc ja kalasatama.


Siirry pisteeseen

Juuan keskustasta noin 12 kilometriä. Pienvenesatama.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
51. Vuokko/Juuka

Pienvenesatama.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
52. Raapionsaari

Kohteessa on kuivakäymälä ja kota, johon mahtuu istumaan noin 20 henkilöä ja yötä voi olla noin 10 henkilöä.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Jauhiaisen salmessa, rautatiesillan kupeessa. Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska, vieraslaituri, parkkipaikka noin 20 autolle ja vesipiste.


Siirry pisteeseen

Viinirannassa on kaksi betonista veneenlaskuluiskaa, parkkipaikka noin 10 henkilöautolle ja muutamia roskiksia. Paikka sijaitsee Liperin kunnassa, noin 3 kilometrin päässä Viinijärven kylästä, jossa huoltoasema ja kaupat. Rannan hoitokunta hallinnoi aluetta.


Siirry pisteeseen

Vekarusniemi on lapsiperheille sopiva veneenlaskupaikka- uimaranta- kohde. Veneenlaskuluiska on betoninen ja parkkipaikka on mitoitettu noin 20 henkilöautolle. Alueella on myös nuotiopaikka ja muutamia roskapönttöjä. Alueelle on hyvä tie ja teitten varsiin on laitettu kyltit ohjaamaan perille. Aluetta hallinnoi Outokummun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Betoninen veneenlaskuluiska ja veneranta, jossa pääasiassa kyläläisten veneitä, mutta muutama paikka vieraille löytyy. Parkkipaikka on noin 10 henkilöautolle. Alueella on myös kota ja nuotiopaikka. Aluetta hallinnoi Sotkuman jakokunta.


Siirry pisteeseen

Betoninen veneenlaskuluiska. Yleinen levähdysalue, aivan Polvijärventien varressa, jossa on tielaitoksen roskis (molokki). Levähdysalueen reunoille mahtuu muutamia autoja parkkiin. Aluetta hallinnoi Sotkuman osakaskunta.


Siirry pisteeseen

Viinijärven ja Haninjärven erottavassa salmessa sillan kupeessa oleva kohde.  Tieyhteys on Polvijärven tieltä. Betoninen veneenlaskuluiska. Alueella on parkkipaikka noin 20 henkilöautolle, kota sekä roskiksia. Aluetta hallinnoi Sotkuman osakaskunta. Solanlammen veneenlaskuluiska sijaitsee lähellä Saarilan maatilamatkailuyritystä. Kaukana ei ole myöskään Solanlammen lintutorni.


Siirry pisteeseen

Soraluiska Käsämänsalmessa, sillan vieressä. Pakkipaikka noin 10 henkilöautolle. Soraluiska on hieman muhkurainen. Virkistyskalastajat käyttävät tätä laskuluiskaa paljon. Aluetta hallinnoi Kuoringan osakaskunta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
7. Solan laavu

Pienessä Rettelösaaressa sijaitseva laavu, jota Solan kylätoimikunta huoltaa. Saarella on laavu, nuotiopaikka ja kuivakäymälä.

 


Siirry pisteeseen

Betoninen veneenlaskuluiska. (Kohteen rakentaminen kesken, kohteeseen tulee nuotiopaikka yms. tulevien vuosien aikana.)


Siirry pisteeseen

Soraluiska ja venepaikkoja. Alueella on myös nuotiopaikka, pöydät ja roskapöntöt. Tie Tuuranniemeen on hyvä. Käsämän kylätoimikunta huoltaa ja hallinnoi aluetta. Tie ja alue pidetään kunnossa käyttäjiltä perittävällä pienellä maksulla, minkä maksamisen ohjeet ovat näkyvillä alueen ilmoitustaululla.


Siirry pisteeseen

Betoninen veneenlaskuluiska Kuoringan levähdysalueen yhteydessä. Levähdysalueella on yleinen uimaranta, WC ja kioski. Veneenlaskuluiskaa hallinnoi Kuoringan osakaskunta.


Siirry pisteeseen

Juojärven kaakkoisosassa Pöytälahdessa. Veneväylä Juojärvelle. Tieyhteys Varkaudentieltä. Kohteessa on veneranta, betoniluiska, nuotiopaikka, laavu ja kuivakäymälä. Hallinnoi Korpivaaran osakaskunta.


Siirry pisteeseen

Kekosaari Juojärven kaakkoisosassa. Veneväylä saaren vierestä. Kohteessa on rantautumispaikka, autiotupa, jossa kamiina ja verkkojen selvittelypaikka. Kohde on lähinnä osakaskunnan käytössä. Hallinnoi Korpivaaran osakaskunta.

 


Siirry pisteeseen

Pitkäniemi sijaitsee Juojärven kaakkoisosassa. Tieyhteys rantaan. Kohteessa on uima- ja veneranta. Hallinnoi Outokummun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Pitkälahden satama Juojärven rannalla. Satama nro. 4667. Opasteet Kuopiontieltä. Kohteessa on sähköpiste, jätehuolto, käymälä, septitankin tyhjennys, lasten leikkipaikka, betoninenveneluiska ja nuotiopaikka. Hallinnoi Outokummun kaupunki ja Pitkälahden satama.


Siirry pisteeseen

Pienvenelaituri. Hallinnoi Nurmeksen kaupunki.


Siirry pisteeseen

Laitasaari Juojärvellä, saaressa kaksi kohdetta. Vierasvenesatama nro. 4666. Kohteessa on nuotiopaikkoja kaksi kappaletta, laavu, uimaranta, kaksi kuivakäymälää, jätepisteitä kaksi kappaletta. Hallinnoi Outokummun kaupunki. Laitasaari on kaunis ulkoilualue.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
1.1 Paasikoski

Jänisjoella, Paasikoskella puretun Sarvingin myllyn vieressä sijaitseva kohde. Kohteelle on hyvä tieyhteys ja ohjattu kanoottireitti. Kohteessa sijaitsee veneenlaskuluiska.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
1.2 Kovero

Ilomantsintien varrella sijaitseva huoltoasema Koverossa. Huoltoasema sijaitsee aivan Jänisjoen vieressä. Kalastajien käytössä on huoltoasema palveluineen sekä pihassa oleva kota.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
1.3 Loitimo

Loitimon pohjoisosassa, Jänisjoen ja Loitimon liittymäkohdassa länsirannalla sijaitseva kohde.

Kohteessa on nuotiopaikka.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Oskolankoskella. Kosken kohdalla on maantiesilta Koverosta Uskaliin. Kohteessa on laavu, nuotiopaikka, WC ja sorapohjainen veneenlaskuluiska. Läheisyydessä kulkee Haapasalon luontopolku.


Siirry pisteeseen

Kohde tunnetaan myös nimellä Yläpeltokoski. Kohde sijaitsee Ruskeakosken voimalaitoksen läheisyydessä. Kohteessa on nuotiopaikka, laavu, kuivakäymälä, puuliiteri, pöytä ja tuolit sekö jäteastia.


Siirry pisteeseen

Peltokoskelle on tieyhteys Huhtilammin kylän kautta. Ylä-Peltokoskella on laavu ja nuotiopaikka. Ala-Peltokoskella on vastaavasti laavu, nuotiopaikka, kuivakäymälä, puuliiteri ja jäteastioita. Kohdetta hallinnoi Joensuun kaupunki.

 


Siirry pisteeseen

Tanikkajärven eteläpäässä sijaitseva kohde. Kohteeseen on tieyhteys Huhtilampi-Uskali väliseltä tieltä. Kohteessa on rantautumispaikka, uimaranta, pukukopit ja WC. Kohdetta huoltaa Uskalin kylätoimikunta.

 


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Jänisjoella, Kattilakoskella. Kohteessa on nuotiopaikka, laavu, WC sekä rantautumispaikka. Kohteessa on myös opastetaulu. Kohdetta hallinnoi Tohmajärven kunta.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Jänisjoella, kangaskoskella. Kohteessa on laavu, nuotiopaikka, puuliiteri ja WC. Kohdetta hallinnoi Tohmajärven kunta.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Saarion voimalaitoksen lähellä Jänisjoella. Kohteessa on veneenlaskupaikka ja nuotiopaikka. Kohteen lähellä sijaitsee myös Saarion voimalaitoksen museo.

 


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitse Vääräkosken voimalaitoksen lähellä Jänisjoella. Kohteessa on katos, nuotiopaikka, puuliiteri, WC sekä jäteastioita. Kohteen lähelle pääsee autolla. Kohdetta hallinnoi Tohmajärven kunta.

 


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Jänisjoella, noin 2 kilometriä Patsolankosken sillasta alavirtaan. Kohteessa on nuotiopaikka ja laavu. Kohdetta hallinnoi Värtsilän kunta.

 


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
1.14 Niirala

Niiralan kylä sijaitsee Jänisjoen varrella. Alueella on uimaranta ja Niiralan kylästä löytyy kauppa ja polttoainepiste.

 


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
1.15 Värtsilä

Värtsilän kirkonkylä sijaitsee Jänisjoen varrella. Kohteessa on sorapohjainen veneenlaskuluiska ja Värtsilän kirkonkylä palveluineen.

 


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
2.1 Kypäräpuro

Kohde sijaitsee Kypäräpuron varrella, joka laskee Pieneen Lauttalampeen. Kohteessa on nuotiopaikka, laavu, WC, puuliiteri ja jäteastioita.

 


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Niiralanniemellä Eimisjärvellä. Kohteeseen on tieyhteys Tuupovaaran kylältä. Kohteessa on hiekkarantainen uimaranta, pukukopit, laituri, nuotiopaikka, keittokatos, puuliiteri, jätehuolto ja kuivakäymälät (myös inva). hiekkarannalta voi laskea pienen veneen vesille. kohde on myös hyvä telttailupaikka ja läheisyydessä sijaitsee sodanaikaisia juoksuhautoja.

 


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
2.4 Myllykoski

Kohde sijaitsee kuuttijoen varrella Myllykoskella. Kohteessa on nuotiopaikka ja laavu. Kohdetta hallinnoi Joensuun kaupunki.

 


Siirry pisteeseen

Länkisaari sijaitsee kuuttijoen ja Loitimon yhtymäkohdassa. Kohteessa on Nuotiopaikka ja laavu. Kohdetta hallinnoi Joensuun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Suhanniemen itärannalla Loitimolla. Suhanniemeen kulkee metsäautotie. Kohteessa on nuotiopaikka.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee lammassaaressa Korpijärvellä. Kohteessa on kota, puuliiteri, nuotiopaikka, kuivakäymälä ja laituri. Kohdetta hallinnoi Hoilolan kylätoimikunta.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Öllölänjärven pohjoispäässä, Luutalahden kylässä. Kohteessa nuotiopaikka. Kohde on myös nähtävyyskohde, jossa sijaitsee ikiaikainen ortodoksinen hautausmaa.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Koskenniskalla, Kotajoella. Opasteet Koskenniskan myllykievarille Tuupovaara-Värtsilä tieltä. Kohde on Vekaruskoskelle lähtevän vaellusreitin itäinen lähtöpiste. Kohteessa on nuotiopaikka, kota, puuvaja, laituri, uimaranta, pukukopit ja WC:t (myös inva-WC). Kohteen vastarannalla on savusauna. Kohdetta hallinnoi Joensuun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Keljonjärvellä Kotajoen varrella. Kohde sijaitsee Koskenniska-Vekarus vaellusreitin varrella. Kohteessa on nuotiopaikka, laavu, puuliiteri ja vetoköysilauta. Kohdetta hallinnoi Joensuun kaupunki. Kohteen läheisyydessä sijaitsee myös lintutorni.


Siirry pisteeseen

Öllöläntien ja Kotajoen ylittävän sillan kupeessa oleva kohde. Vekaruskosken reittien lähtöpaikka. Kohteessa on nuotiopaikka, sorapohjainen veneenlaskuluiska ja autoilijoiden P-paikka. Kodetta hallinnoi Joensuun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Myllykoskella Kotajoen varrella. Alue kuuluu Vekaruksen retkeilyalueeseen. Opasteet retkeilyalueelle Tuupovaara-Värtsilä tieltä. Kohteessa on nuotiopaikka, laavu, puuvaja, roskiksia ja riippusilta. Kohteessa on myös Kala-aiheinen luontopolku. Kohdetta hallinnoi Joensuun kaupunki.

 


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Kotajoen varrella Kalliokoskella Vekaruksen retkeilyalueella. Kohteessa on nuotiopaikka ja laavu sekä kala-aiheinen luontopolku. Kohdetta hallinnoi Joensuun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Kohde on Kotajoen varrella Vekaruskoskella sijaitseva koskitupa. Kohteessa on koskitupa (varaustupa), jossa erillinen sauna ja kuivakäymälä. Kohteessa on myös katettu nuotiopaikka ja puuliiteri sekä kala-aiheinen luontopolku.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Kotajoen varrella Vekaruskoskella. Kohteessa on nuotiopaikka, puuliiteri, kota, kuivakäymälä ja silta. Läheisyydessä on P-paikka, opastetaulut ja roskakoreja. Kohdetta hallinnoi Joensuun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Tohmajärven pohjoisrannalla. Kohteeseen on tieyhteys Tohmajärven kylältä. Kohteessa on sorasta tehty veneenlaskuluiska. Kohdetta hallinnoi Tohmajärven kunta.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Peijonniemellä, Tohmajärven koillisosassa. Kohteeseen on tieyhteys Tohmajärvi- Uusi-Värtsilä tieltä. Kohteessa on sorasta tehty veneenlaskuluiska. Kohdetta hallinnoi Kemienkylän osakaskunta.

 


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Kiteen kaupungissa, palolaitoksen rannassa. Kohteessa on betoninen venenlaskuluiska. Kohdetta hallinnoi Kiteen kaupunki.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Ison Heinäjärven länsirannalla. Kohteessa on nuotiopaikka, uimaranta, pukukopit ja laituri. Kohdetta hallinnoi Potoskavaaran kylätoimikunta. Iso heinäjärvi kuuluu Suomen kirkkaimpiin järviin.

 


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
6. Säynejärvi

Kohde sijaitsee Säynejärven itärannalla. Kohde on uimaranta, jossa sijaitsee myös nuotiopaikka, grillikatos ja sauna. Sauna on lähinnä kyläläisten käytössä. Kohteessa on loiva hiekkaranta, josta voi laskea pienveneen.


Siirry pisteeseen

veneranta ja soraluiska. Mattisenlahden pohjukassa Pyhäselän pohjoisosassa. Tieyhteys Kuopiontieltä. Hallinnoi Liperin kunta.

 


Siirry pisteeseen

Sijaitsee Marjalan kanavassa, josta veneväylä Pyhäselälle. Vierasvenelaituri, betoniluiska ja jäteastia. Läheisyydessä kioski. Useita maksullisia venepaikkoja. Hallinnoi Joensuun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Linnunlahden venesatama Joensuun raviradan ja laulurinteen läheisyydessä. kaksi betonista veneenlaskupaikkaa ja parkkipaikka. vierasvenelaituri, venesatama, vesiposti, kuivakäymälä ja jäteastioita. Hallinnoi Joensuun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Sijaitsee Pielisjoen ja Pyhäselän liittymäkohdassa, johon opastettu tieyhteys. Veneen laskupaikka, vieraslaituri, bensa-asema, septitankin tyhjennys, wc, kahvila kesäisin ja parkkipaikka. caravan alue. Hallinnois Joensuun kaupunki ja Jokiasema Hasaniemi.


Siirry pisteeseen

Joensuun kaupungin syväsatama, jossa betoniluiska ja venesatama. Läheisyydessä on Vehkalahden uimaranta, jossa pukukopit, nuotiopaikka, grillikatos, jäteastiat ja kioski. Hallinnoi Joensuun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Sijaitsee Joensuun syväsataman edustalla. Paikka on veneilijöiden suosima ja sieltä löytyy useita maanuotiopaikkoja. Hallinnoi Joensuun kaupunki.

 


Siirry pisteeseen

Reijolan venerannan edustalla oleva Iso Heposaari. Nuotiopaikka ja laavu. Hallinnoi Joensuun kaupunki ja Reijolan kylätoimikunta.


Siirry pisteeseen

Nuotiopaikka, grillikatos, uimaranta, pukukopit, pöytä+ penkit, veneranta (ainoastaan paikkakuntalaisten käyttöön), rantapallokenttä, vieraslaituri, betoninen veneenlaskuluiska. Sijaitsee Pyhäselän itärannalla. Opastettu tie Reijola- Joensuu tieltä (vanha valtatie). Hallinnoi Joensuun kaupunki.

 


Siirry pisteeseen

Niittylahden opiston vieressä oleva veneranta. Hyvät tieyhteydet. Aallonmurtaja, veneranta (ainoastaan paikkakuntalaisten käyttöön), jäteastia ja betoninen veneenlaskuluiska, joka ei ole parhaassa mahdollisessa kunossa.

Läheisyydessä Niittylahden opisto, jossa laituri. Opiston vieressä uimaranta, jossa pukukopit, nuotiopaikka, pöytä/penkit, lentopallokenttä, kuivakäymälä, jäteastia ja lasten leikkipaikka/rauniokylä. Hallinnoija Joensuun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Sijaitsee pienen Pyhäsaaren eteläpuolella Pyhäselällä. Veneväylät läheisyydessä. alueella on nuotiopaikka, kehikko ja puuliiteri. Hallinnoi Joensuun kaupunki. Talvella kohteelle on ohjatut hiihtoladut Joensuusta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
11. Pyhäsaari

Sijaitsee Pyhäsaaren pohjoiskärjessä Pyhäselällä. Veneväylät läheisyydessä. Talvisin alueelle on hiihtoladut joensuusta. Maanuotiopaikka.

 


Siirry pisteeseen

Sijaitsee Pyhäselän itärannalla. Soratie Suhmuran kylästä. Kohteessa paikkakuntalaisten veneranta ja aallonmurtaja sekä soraluiska, josta voi laskea pienen veneen. Enimmäkseen kyläläisten käytössä. Hallinnoi Joensuun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Sijaitsee Likonlahden pohjukassa Pyhäselän kaakkoisrannalla. Opasteet Nivantieltä. Paikkakuntalaisten veneranta, laituri, betoniluiska, uimaranta ja pukukopit. läheisyydessä Pyhäselän seurakunnan leirikeskus. Hallinnoi Joensuun kaupunki.

 


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
14. Ahosaari

Sijaitsee Ahoaaren itärannalla Pyhäselällä. Kohteessa on nuotiopaikka, laavu, puuliiteri, kuivakäymälä ja laituri. Hallinnoi Joensuun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Opasteet kohteeseen Nivan tieltä. Betoninen veneenlaskuluiska, venepaikkoja ja laituri. Ohjattu melontareitti Nivanjoelle/Lotokajoelle, jonka varrella useita laavu/rantautumispaikkoja.


Siirry pisteeseen

Veneen laskupaikka, laituri ja veneranta. Kohde sijaitsee Pyhäselän ja Tikanselän erottavassa salmessa. Soratie Hammastahti- Rääkkylä tieltä. Hallinnoi Rääkkylän kunta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
17. Kirkkovuori

Kohde sijaitsee Tikanselän Kylmänpohjanlahdella. Veneväylä on rantaan saakka. Kohteessa on laituri. Hallinnoi Rääkkylän kunta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
18. Nieminen

Kohde sijaitsee Tikanselän kaakkoisosassa. Soratie rantaan. kohteessa on veneenlaskuluiska, laituri, kuivakäymälä, jäteastia ja nuotiopaikka. Hallinnoi Rääkkylän kunta.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Tikansaaren keskivaiheilla. Kohteessa on nuotiopaikka, jätehuolto ja kuivakäymälä. aluetta huoltaa Pidä saaristo siistinä ry.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Suur-saaren ja Pesolansaaren välisessä salmessa. Kohteessa on laituri, nuotiopaikka, jätehuolto, kuivakäymälä ja septitankin tyhjennyspaikka. Aluetta huoltaa Pidä saaristo siistinä ry.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Tikansaaren länsirannalla kapeassa salmessa. Kohteessa on nuotiopaikka, jätehuolto ja kuivakäymälä. Kohteessa on erinomainen hiekkaranta, joka soveltuu uimiseen.  Erittäin suojaisa ranta, johon rantautuminen onnistuu myös isommalla veneellä. Aluetta huoltaa Pidä saaristo siistinä ry.

Linnakallion vastapäätä on pienehkö veneranta ja parkkipaikka. Tieyhteys kohteeseen on Liperi- Rääkkylä tieltä.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Pyhäselän lounaisosassa. Kohteessa Saariston kesäkauppa/kahvila, veneen laskupaikka, vieraslaituri ja jätehuolto sekä polttoainetta. hallinnoi Liperin kunta ja saariston kyläkauppa.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Jänisselän etelärannalla Rääkkylän kirkonkylän lähellä. Opastettu tieyhteys Rääkkylän kirkonkylältä. Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska, jäähileasema, polttoaineasema, vierasvenesatama, vesi- ja sähköpiste, wc, suihku/sauna, septitakin tyhjennys, jätepiste ja nuotiopaikka. Aluetta hallinnoi Rääkkylän kunta, kahvila Myllytupa ja Pidä saaristo siistinä ry.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
24. Pässiniemi

Kohde sijaitsee Jänisselän länsirannalla Oravisalossa. Kohteessa on laituri, kuivakäymälä ja jäteastia sekä maanuotiopaikkoja. Hallinnoi Rääkkylän kunta ja Oravisalon osakaskunta.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee salmessa, joka erottaa Oriveden ja Hämeenselän. Kohteessa on laituri, betoniluiska, jätehuolto, kuivakäymälä ja parkkipaikka, johon mahtuu noin 40 autoa. Kohde on myös autoilijoiden levähdyspysäkki. Hallinnoi tielaitos.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee salmessa, joka erottaa Jänisselän ja Ukonselän. Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska ja jätehuolto. Hallinnoi Tielaitos.


Siirry pisteeseen

Liperin kirkonkylän venesatama. Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska, vierasvenesatama, polttoainetta, kesäkahvio, sauna, jätehuolto. Lähellä on Liperin kirkonkylä palveluineen. Noin 1 kilometrin päässä satamasta kirkonkylällä on jäähileasema. Hallinnoi Liperin kunta


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee salmessa, joka erottaa Heposelän ja Savonselän. Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska sekä molokki- jätesäiliö. Hallinnoi Liperin kunta.

 


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
29. Kiviranta

Kohde sijaitsee Leppälahdella, Onkisalmesta etelään Savonselän itärannalla. Kohteessa on uimaranta, pukukopit ja kuivakäymälä. Paikallisten veneranta, mutta ei kunnollista veneenlaskupaikkaa. Hallinnoi Leppälahden kylätoimikunta.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Leppälahden rannalla Savonselän luoteisosassa. Kohteessa on uimaranta, pukukopit, kuivakäymälä ja jätehuolto. Kohteessa on myös paikallisten veneranta. Kohteessa on soraluiska, mutta matalanveden aikana luiskasta on huono laskea venettä. Hallinnoi Liperin kunta ja Leppälahden kylätoimikunta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
32. Risti

Kohde sijaitsee Ristissä Heposelän länsirannalla. Kohteessa on uimaranta, nuotiopaikka, jäteastia ja kuivakäymälä. Kohdetta hallinnoi Liperin kunta.


Siirry pisteeseen

Pesälahden pukamaan tehty kohde sopii suuremmillekin matkaveneille. Kohteessa on kuivakäymälä, tulipaikka ja jätehuolto. Hallinnoi Liperin kunta ja Pidä saaristo siistinä ry.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
37. Kajoon saari

Kajoon saaressa sijaitseva nuotiopaikka. Kohdetta hallinnoi Kajoon jakokunta.

 


Siirry pisteeseen

Lokkiluodossa sijaitseva kohde. Kohteessa on laavu ja nuotiopaikka.

 


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Suuren Jänissaaren etelälaidalla. Kohteessa on laavu, tulipaikka, Puucee ja liiteri. Hallinnoi Rääkkylän osakaskunta


Siirry pisteeseen

Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska, venesatama ja laituri. Kohdetta hallinnoi Joensuun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on veneen pudotuspaikka ja veneranta.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on asfaltilla päällystetty veneenlaskuluiska, venesatama ja laituri. Kohdetta hallinnoi Joensuun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska, venesatama ja laituri. Kohdetta hallinnoi Joensuun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on sorapohjainen veneenlaskuluiska ja venesatama.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on laavu, tulipaikka ja käymälä. Kohdetta hallinnoi Paiholan osakaskunta.

 


Siirry pisteeseen

Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska, venesatama, nuotiopaikka ja käymälä. Kohdetta hallinnoi kylätoimikunta.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on nuotiopaikka ja käymälä. Kohdetta hallinnoi kylätoimikunta.

 


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
9. Utra/Joensuu

Kohteessa on nuotiopaikka, laavuja ja kalastuslaiturit. Kohdetta hallinnoi Joensuun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on kota ja nuotiopaikka.

 


Siirry pisteeseen

Kohteessa on joen molemmin puolin betoniset veneenlaskuluiskat ja venesatama.

 


Siirry pisteeseen

Kohteessa on venesatama ja veneenlaskuluiska. Kohdetta hallinnoi Joensuun kaupunki.

 

 


Siirry pisteeseen

Sijaitsee Pielisjoen ja Pyhäselän liittymäkohdassa, johon opastettu tieyhteys. Veneen laskupaikka, vieraslaituri, bensa-asema, septitankin tyhjennys, wc, kahvila kesäisin ja parkkipaikka. Caravan alue. Hallinnois Joensuun kaupunki ja Jokiasema Hasaniemi.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
14. Nuottaniemi

Kohteessa on veneranta, betoninen veneenlaskuluiska, wc, grillikatos ja uimaranta.

 


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
15. Nuottiniemi

Kohteessa on veneranta, WC, uimaranta, betoninen veneenlaskuluiska ja grillikatos.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
16. Paukkaja

Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska ja venesatama.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
7. Neulaniemi

Kohde sijaitsee Neulaniemessä, Kiteen kunnassa Juurikan kylässä. Ranta on loiva ja matalahko. Kohteessa on laituri, uimaranta, P-paikka, betoninen veneenlaskuluiska ja grillikatos. Kohdetta hallinnoi Kiteen kaupunki.

 


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
9. Hiekanpää

Kohde sijaitsee Hiekanpäässä, Kiteen kunnassa Niinikummun kylässä. Ranta on kivetön ja matalahko. Kohteessa on uimaranta, pukukopit ja kuivakäymälä. Kohdetta hallinnoi Niinikummun jakokunta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
10. Syrjäsalmi

Kohde sijaitsee Kiteen kunnassa Juurikan kylässä. Ranta on matala ja ruohikkoinen sekä osittain upottava. Rantautuminen hieman hankalaa. Kohteessa soraluiska.

 


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
11. Pajarinhovi

Kohteessa Pajarinhovin lomakeskus palveluineen. Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska ja P-paikka. Hallinnoi Pajarinhovin lomakeskus.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on laituri, P-paikka, soraluiska ja kuivakäymälä. Kohteen ranta on syvä ja rantautuminen helppoa laiturille.

 


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Piikkeensalmessa, Kesälahden kunnassa. Kohteessa on laituri, kuivakäymälä, jäteastia, nuotiopaikka ja betoninen veneenlaskuluiska. Hallinnoi Kesälahden kunta ja Tielaitos.

 


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
14. Tiitanranta

Kohde sijaitsee Tiitanranassa, Uukuniemellä Parikkalan kunnassa. Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska.

 


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
15. Niukkula

Kohde sijaitsee Niukkulassa, Uukuniemellä Parikkalan kunnassa. Kohteessa on laituri ja betoninen veneenlaskuluiska.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
16. Siikalahti

Kohde sijaitsee Siikalahdella, Uukuniemellä Parikkalan kunnassa. Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska ja laituri.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Immolanniemessä, Kesälahden kunnassa. Kohteessa on nuotiopaikka ja laituri. Kohteeseen on hyväkuntoinen tie perille.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Laapotinlahdella, Sorsasaaren itärannalla Kesälahden kunnassa. Kohteessa on nuotiopaikka ja kuivakäymälä. kohdetta hallinnoin Kesälahden kunta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
21. Kutronlahti

Kohde sijaitsee Kutronlahdella, Sarvisalon pohjoispäässä, Kesälahden kunnassa. Laituriin pääsee isommallakin veneellä. Kohteessa on maanuotiopaikkoja, jätepiste, soraluiska ja laituri. Kohdetta hallinnoi Kesälahden kunta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
24. Lamminranta

Kohde sijaitsee Sarvisalon eteläpäässä Kesälahden kunnassa. Kohteessa on rantautumispaikka ja uimaranta. Kohdetta hallinnoi Kesälahden kunta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
25. Tyytinlahti

Kohde sijaitsee Tyytinlahdella, Lentteenselän länsirannalla Kesälahden kunnassa. Kohteessa on kota, nuotiopaikka, kuivakäymälä ja uimaranta. Kohdetta hallinnoi Kesälahden kunta. Kohteen läheisyydessä on myös näkötorni.


Siirry pisteeseen

Kohde sijaitsee Puhoslammen pohjoispäässä. Kohteessa on uimaranta, pukukopit, nuotiopaikka, kuivakäymälä ja jäteastia. kohdetta hallinnoi Kiteen kaupunki.


Siirry pisteeseen

Kohteeseen on hyvä tie perille ja väylä Hummonselältä satamaan. Kohteessa on laskuluiska ja laituri. Lomakylän yhteydessä rannassa, info-piste, ravintola, vesipiste, WC ja jätehuolto. Kohdetta hallinnoi Ruokkeen lomakylä.


Siirry pisteeseen

Kohteeseen on hyvä tie perille ja väylä Hummonselältä. Kohteessa on laituri ja veneenlaskuluiska sekä lomakylän yhteydessä info-piste, ravintola, vesipiste, WC ja jätehulto. Kohdetta hallinnoi Puruveden pursiseura.


Siirry pisteeseen

Kohteeseen on hyvä tie perille ja väylä Hummonselältä. Kohteessa on laituri ja veneenlaskuluiska sekä lomakylän yhteydessä tulipaikka, info-piste, ravintola, vesipiste, WC ja jätehulto. Kohdetta hallinnoin Karjalan lomakeskus.


Siirry pisteeseen

Kohteeseen on hyvä tie perille ja väylä Hummonselältä. Kohteessa on aallonmurtaja, veneenlaskuluiska ja kestopäällystetyt tiet, laavu ja nuotiopaikka. Kohdetta hallinnoi Kesälahden kalasatama-osuuskunta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
1. Pamilo

Pamilon voimalaitos sijaitsee Palojärven ja Jäsyksen välissä. Voimalaitos säännöstelee sekä Koitereen että Koitajoen vedenpinnan korkeutta.  Pamilon voimalaitokselta löytyy 2 kpl betoniluiskia ylä- että alapuolella voimalaitosta. Koitajoen veneväylä alkaa Pamilon voimalaitokselta.


Siirry pisteeseen

Petäjäkangas sijaitsee Palojärven itärannalla Petäjäkankaan kylän kohdalla. Petäjäkankaan varustuksiin kuuluu betoniluiska, nuotiopaikka, grillikatos, kuivakäymälä ja laituri. Varustukset näkyvät tielle. Palojärven pohjois- ja itäosassa on runsaasti kivikkoa ja karikkoa, joten veneellä kulku varoen. Yöpymiseen varattava teltta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
3. Hiiskoski

Hiiskoski sijaitsee Koitereen ja Koitajoen välissä. Hiiskoskella länsirannalla sijaitsevasta rannan varustuksiin kuuluu betoniluiska ja jätehuolto. Rantaan menevä tie kääntyy noin 100 metriä ennen siltaa Kivilahdesta tultaessa vasemmalle. Tie on kapea. Hiiskoskelta alkaa Koitereen veneväylä, jota pitkin pääset aina Luttijoelle sekä Kivilahteen saakka. Yöpymiseen varattava teltta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
4. Kangaskoski

Kangaskoskella oli ennen ruoppausta todellinen koski, nykyisin koskesta on vain kiviröykkiöt muistona Koitajoen rannalla. Kangaskosken kotaa ympäröivät suuret suoalueet mm. Viitasuo joka suojeltu kohde. Joen toisella puolella, kodan vastapäätä näkyvän kangaskoskensärkän päältä erinomaiset näköalat Koitajoelle sekä suurille suoalueille. Kangaskosken varustuksiin kuuluu tulentekopaikka, kota, puuvarasto, kuivakäymälä ja jätehuolto. Kota näkyy joelle, matkaa noin 20 metriä. Ranta on matala viimeiset metrit, muuten helppokulkuinen. Kangaskosken kodalle pääsee autolla noin 300 metrin päähän. Kota soveltuu erinomaisesti yöpymiseen.


Siirry pisteeseen

Laavu, tulipaikka, kuivakäymälä


Siirry pisteeseen

Laavu, tulipaikka, kuivakäymälä


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
5. Koverokoski

Koverokoskella on vanha uiton aikainen puun puotto- ja niputuspaikka. Uitosta on muistona rannassa oleva rautainen pudotuskehikko sekä uittotupa. Uittotupa on tällä hetkellä vuokrattu Spanielikerholle. Koverokoskella ei ole yleiseen käyttöön tarkoitettuja rakenteita. Rannasta voi laskea/nostaa pienehkön veneen. Rantaan helppo tulla vesitse, aivan rantaviivassa varottava kiviä.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
6. Lylykoski

Lylykosken varustuksiin kuuluu betoniluiska, tulentekopaikka, grillikatos, kuivakäymälä, jätehuolto ja laituri. Lylykoskella on koko joen levyinen "kivikkopato". Laituriin ja luiskaan turvallista tulla vesitse. Kiviä ainoastaan padon kohdalla. Patoon kaivettu väylä laiturin puoleiselle rannalle. Kaivetussa väylässä virta on kova, joten kulku varoen. Soratien alku on jyrkähkö joka voi hankaloittaa suurien yhdistelmien kulkua. Yöpymiseen varattava teltta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
7. Kurenharju

Kesonsuon vieressä sijaitsevan Kurenharjun kohdalla joki kapenee jolloin virtaama on voimakas. Venerannan kohdalla joki syvenee nopeasti lukuunottamatta ranta-aluetta. Kurenharjun varustuksiin kuuluu loiva betoniluiska, tulentekopaikka, kota, kuivakäymälä, pyydysvajoja ja veneranta. Rantaan soratie Hakovaaran kylältä. Opasteet puuttuvat teitten varsilta. Rannassa pysäköintitilaa autoille. Kota ei sovellu yöpymiseen, mutta rannassa runsaasti tilaa teltalle.


Siirry pisteeseen

Koitajoen rannalla Kesonsuon luonnonsuojelualueen vastapäätä olevaan venerantaan on kaivettu kanava, jonne on turvallinen kulku vesitse. Ranta on suojaisa. Sillankorvan varustuksiin kuuluu betoniluiska, tulentekopaikka, grillikatos, puuvarasto, kuivakäymälä, jätehuolto, paikoitusalue, vesikaivo ja veneranta. Yöpymiseen varattava teltta.

 


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
9. Ristiniemi

Mekrijärven ja Koitajoen yhtymäkohdassa oleva Ristiniemi on ollut suosittu paikka jo kivikaudelta asti. Myös 1900 luvulla Ristiniemessä vietettiin monia juhannuksia. Ristiniemen varustuksia on aloitettu rakentamaan syksyllä 2000, joiden toivotaan olevan valmiit viimeistään vuonna 2002. Varustukset tulee olemaan, tulentekopaikka, kota, puuvarasto ja kuivakäymälä. Kivikautisen käytön takia Museovirasto teki kaivauksia vuonna 2000 kodan rakentamiskohdalla. Kaivauksissa löytyi mm. kalojen-, ja eläimien luita sekä astioiden ja työkalujen osia. Rantautuminen veneellä varovasti, rannassa isoja kiviä. Kota tulee soveltumaan erinomaisesti yöpymiseen.


Siirry pisteeseen

Mekrijärven pohjoisrannalla Mekrijärven tutkimusaseman vieressä oleva kyläläisten rankentama veneranta. Venerannan varustuksin kuuluu suuri katos (70m2), keittokatos nuotiopaikka, kuivakäymälä, veneranta, uimapaikka. Venerannan läheisyydessä Mekrijärven tutkimusasema. Veneranta ei ole tarkoitettu yöpymisen.


Siirry pisteeseen

Mekrijärven levähdyspysäkki sijaitsee järven itärannalla Ilomantsi-Lieksa tien varrella. Levähdyspaikka on lähinnä autoilijoiden käyttöön tarkoitettu. Levähdyspysäkin varustuksiin kuuluu betoniluiska, kuivakäymälä, jätehuolto, levähdyspysäkki ja infopiste. Kohde ei sovellu yöpymiseen.

 


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
12. Kallioniemi

Kallioniemen venerantaan näkyy Koitajoen ylittävältä. Kallioniemen varustuksiin kuuluu betoniluiska, tulentekopaikka, grillikatos, kuivakäymälä, veneranta ja tanssipaikka. Koitajoen veneväylä on aivan vieressä. Laituriin pääsee isommallakin veneellä. Rantaan hyväkuntoinen soratie jolle opastetaulu Hatuntieltä heti Kallioniemen sillan jälkeen.


Siirry pisteeseen

Puohtiin laavu sijaitsee Puohtiin suon länsipuolella. Laavu on 50 m rannasta pienellä koivikko/lehtipuu kannaksella, jota ympäröi suo. Laavu näkyy selvästi joelle. Laavun varustuksiin kuuluu tulentekopaikka, kota ja kuivakäymälä. Rantaan tultaessa varottava suuria kiviä. Rantautuminen hankalaa varsinkin matalan veden aikaan. Laavu soveltuu yöpymiseen.


Siirry pisteeseen

Linnanlammen laavu sijaitsee korkean rinteen alla Koitajoen rannalla. Laavu on noin 20 metrin päässä rannasta kesämökkien läheisyydessä. Laavua ei huomaa helposti joelta. Laavun varustuksiin kuuluu tulentekopaikka, kota, puuvarasto, kuivakäymälä ja jätehuolto. Rantautuminen helppoa. Laavu soveltuu yöpymiseen.

 


Siirry pisteeseen

Saharanta sijaitsee Ilomantsin kirkonkylällä Ilomantsin järven rannalla Pääskynpesän vieressä. Rannassa on erinomainen uimaranta, muita varustuksia ovat laituri ja varaussauna. Sauna on kesäaikaan yleisessä käytössä (noin kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin uimakauden mukaan). Muuna aikana saunan varaukset hoitaa Ilomantsin kunta. Varaussaunan varustuksiin kuuluu puusauna, pukuhuone ja takka/kokoushuone 15 henkilölle. Kohde ei sovellu yöpymiseen.


Siirry pisteeseen

Hutunniemi sijaitsee Ilomantsin kirkonkylällä Ilomantsin järven kaakkoisrannalla. Hutunniemen varustuksiin kuuluu soraluiska, veneranta ja paikoitusalue. Rannasta voi laskea/nostaa pienehkön veneen. Kohde ei sovellu yöpymiseen.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
17. Iso-Suokko

Taitajan taipaleen palveluvarustuksiin kuuluva Iso-Suokko. Myllylammelle vesistöyhteys Kasinjärveltä. Iso-Suokon palveluvarustuksiin kuuluu laavu ja tulipaikka. Laavu soveltuu yöpymiseen.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
18. Hiislampi

Taitajan taipaleen palveluvarustuksiin kuuluva Hiislampi sijaitsee kauniilla harjualueella. Hiislammen varustuksiin kuuluu laavu, tulipaikka, liiteri, jätehuolto ja kuivakäymälä. Laavu soveltuu yöpymiseen.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
19. Ruhkaranta

Ruhkarannan lomakylä sijaitsee Muokonjärven eteläpäässä. Koitajoen venereitin yksi haara on Ruhkarannassa. Ruhkarannan varustuksiin kuuluu laituri ja Ruhkarannan lomakylä palveluineen.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
20. Viitaranta

Viitaranta sijaitsee pitkän niemen itärannalla. Viitarannan varustuksiin kuuluu betoniluiska, tulentekopaikka, kuivakäymälä, jätehuolto ja veneranta. Rantaan tulee soratie Viitaniementieltä. Yöpymiseen varattava teltta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
21. Korvenalus

Korvenaluksen veneranta sijaitsee Korvenaluksen koulun läheisyydessä Nuorajärvellä. Korvenaluksen varustuksiin kuuluu veneranta ja jätehuolto. Rantaan on kaivettu kanava, joten vesitse helppokulkuinen. Yöpymiseen varattava teltta.

 


Siirry pisteeseen

Liimatanlahdessa Sysmäjärven rannalla on kauniin hiekkarannan äärellä laavu sekä kuivakäymälä. Kohde on erinomainen uimapaikka. Avolaavu on korkea, joten tuuli voi hieman haitata yöpymistä. Rannalla on runsaasti tilaa telttailuun.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
23. Muokon laavu

Muokon laavu sijaitsee Muokonjärven Kaunisniemen pohjukassa. Muokon laavun varustuksiin kuuluu erinomainen betoniluiska, tulentekopaikka, kota, puuvarasto, kuivakäymälä ja uimaranta. Rannassa erinomainen uimaranta ja tilaa autoille. Laavu soveltuu yöpymiseen.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
24. Kuikkalampi

Taitajan taipaleen palveluvarustuksia Kuikkalammen ja Tetrijärven välisellä kankaalla. Kuikkalammen varustuksiin kuuluu laavu, tulentekopaikka, liiteri, jätehuolto, kuivakäymälä.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
25. Ahvenlampi

Taitajan taipaleen palveluvarustuksia Ahvenlammen rannalla. Varustuksiin kuuluu tulentekopaikka ja erinomainen uimaranta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
26. Keltasilmä

Taitajan taipaleen palveluvarustuksia Joutenjärven rannalla Petkeljärven kansallispuistossa. Keltasilmän varustuksiin kuuluu laavu, tulentekopaikka, liiteri, jätehuolto ja kuivakämälä.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
27. Oinassalmi

Oinassalmi erottaa Karpanjärven ja Petkeljärven. Varustuksiin kuuluu loiva betoniluiska, kuivakäymälä, jätehuolto ja levähdyspysäkki. Levähdyspysäkki on Ilomantsi-Möhkö tien varrella. Pysäkin vastapäätä on sodan aikainen muistomerkki ja entisöity konekivääripesäke. Oinassalmi ei sovellu yöpymiseen. Rantaan on helppo tulla vesitse, sillä väylä kulkee aivan kohteen vierestä.


Siirry pisteeseen

Möhkön satama sijaitsee Möhkön koskien alapuolella laivakahvila Mantan vastapäätä. Sataman varustuksiin kuuluu betoniluiska ja laituri. Läheisyydessä myös kyläkauppa, Möhkön karhumajat, Ruukkimuseo ym.
Möhkönkoskien virkistyskalastusalueella on oma lupa. Virkistyskalastusalueen alaraja on ennen Suurilahtea niemen kärjestä joen yli ja yläraja on Anninkosken niskalla. Kalalajit: taimen, kirjolohi, harjus ja siika.


Siirry pisteeseen

Möhkön laavu sijaitsee Möhkön koskien yläpuolella lähellä Rajavartioasemaa. Laavun varustuksiin kuuluu tulentekopaikka, laavu, puuvarasto ja heittolaituri. Laavu ei sovellu hyvin yöpymiseen.


Siirry pisteeseen

Petkeljärven kansallispuisto palveluineen. Rannassa vierasvenelaituri. Koitajoen veneväylän yksi haara on Petkeljärvellä.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
31. Niemijoki

Niemijoki sijaitse lähellä rajavyöhykettä Niemijoella Haapojärven ja Melanseläjärven välissä. Niemijoen varustuksiin kuuluu nuotiopaikka, kuivakäymälä, paikoitusalue, Runon ja rajan tien infotaulu, sodan aikaisia juoksuhautoja sekä konekivääripesäkkeitä. Vuoden 2001 kesällä rakennetaan kohteelle laavu.


Siirry pisteeseen

Runon ja Rajan tien varrella oleva virkistyskalastusalue n 23 km Ilomantsista etelään. Pinta-ala noin 24 ha ja vesi tummahkoa, mutta hyvälaatuista. Joutenjärveen istutetaan säännöllisesti siikaa, järvitaimenta ja kirjolohta. Luonnonvaraisena esiintyy hauki ja ahven. Järveä ympäröi karuhko männikkökangas. Joutenjärven virkistyskalastusalueen varustuksiin kuulu veneenlaskuluiska, tulentekopaikka, grillikatos, kuivakäymälä, jätehuolto ja heittolaituri (2 kpl).


Siirry pisteeseen

Vanha rajavartioasema jonka pihassa betoninen veneenlaskuluiska.


Siirry pisteeseen

Koitajoen varrella aivan Koivusuon luonnonpuiston vierellä keskellä erämaata. Vanha sauna rakennus josta kunnostettu yksinkertainen kämppä. Autiokämpän varustuksiin kuuluu majoitustilat 4 henkilölle, kamina, tulentekopaikka, puuliiteri, kuivakäymälä ja jätehuolto. Soveltuu ympärivuotiseen yöpymiseen.


Siirry pisteeseen

Asumajoen rannalla rajavyöhykkeen vieressä vain muutaman kilometrin päässä valtakunnanrajasta. Vanhasta savottakämpästä kunnostettu hirsinen tupa. Aitiotuvan varustuksena on majoitustilat 8 henkilölle, kamina, tulentekopaikka, puuliiteri ja kuivakäymälä. Soveltuu ympärivuotiseen yöpymiseen.


Siirry pisteeseen

Polvikoskella sijaitseva vanhasta esikuntarakennuksesta kunnostettu vuokrakämppä. Vuokrakämppien varustukseen kuuluu majoitustilat 10 henkilölle, saunaliiteri, kaivo, kuivakäymälä ja jätepiste.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
D. Alajoenkangas

Tapion taipaleen varrella Alajoen ja Koitajoen risteymässä oleva tulipaikka. Varustuksiin kuuluu tulentekopaikka, puuliiteri ja kuivakäymälä. Yöpymisen varattava teltta.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
E. Sammalpuro

Tapion taipaleen varrella Sammalpuron ja Koitajoen risteymässä oleva laavu. Laavu on umpirakenteinen, jossa avoin tulisija. Laavun varustuksiin kuuluu laavu, tulentekopaikka ja puukatos. Laavu soveltuu yöpymiseen.


Siirry pisteeseen

Tapion taipaleen varrella Niemipuron ja Koitajoen risteymässä oleva autiotupa. Vanhasta uittotuvasta kunnostettu tupa. Autiotuvan varustuksiin kuuluu majoitustilat 4-5 henkilölle, kamina, tulentekopaikka ja puuliiteri.


Siirry pisteeseen

Metsähallituksen autiotupa on keskimmäisen Hanhikosken kohdalla Koitajoen länsirannalla. Eteisessä on kamina ja sen voi lämmittää erikseen. Peräkammari toimii tarvittaessa saunana ja tupana (5 hengelle), varustuksena kiuas ja muuripata, joka on lämmitettävä ennen kiuasta. Pihalla on tulipaikka. Tapionahoon ja tielle länteen on matkaa noin 2 km polkua ja pitkoksia pitkin.


Siirry pisteeseen

EU:n itäisin piste sijaitse Ilomantsin kunnan Hattuvaaran kylän Virmajärven saaressa. Itäisimmässä pisteessa yhtyy kaksi eri ikäistä rajaosuutta (Moskovan ja Stolbovan rauhan rajat). Merkkipaalun läheisyydessä on kota, jonka voit varata pientä puumaksua vastaan käyttöösi joko Ilomantsin Matkailu Oy:stä.


Siirry pisteeseen

Itkonsalo sijaitsee Juojärvellä, Viuruniemen ja Maljasalmen välissä. Tieyhteys rantaan. Kohteessa on veneranta. Hallinnoi Outokummun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Nälkönniemi sjaitsee Juojärvellä, Viuruniemen ja Maljasalmen välissä. Tieyhteys rantaan. Kohteessa on veneranta ja maksullisia venepaikkoja. Hallinnoi Outokummun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Sipilänlahti sijaitsee Juojärvellä Maljasalmella. Tieyhteys rantaan. Uimaranta, nuotioaikka, laituri ja maksullisia venepaikkoja. Hallinnoi Outokummun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Lahdenpohja sijaitsee Varislahden pohjukassa, Juojärven itärannalla. Tieyhteys rantaan. Kohteessa on uima- ja veneranta. Hallinoi Outokummun kaupunki.

 


Siirry pisteeseen

Väliniemi sijaitsee Varisniemellä, Juojäven itärannalla. Tieyhteys rantaan. Kohteessa on uimaranta ja nuotiopaikka. hallinnoi Outokummun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Kannassaari sijaitsee Juojärven pohjoisosassa Tiheänsaaren eteläpuolella. satama nro. 4650. Kohteessa on nuotiopaikka, laavu, nuotiokatos, puuvarasto, laituri, pöytä, kuivakäymälä ja jätehuolto. Hallinnoi Tuusniemen kunta.


Siirry pisteeseen

Usinlahti sijaitsee Rikkaveden etelärannalla Rikkarannantien ja Kuopiontien risteyskohdassa. Tieyhteys rantaan on Rikkarannan tieltä. Kohteessa on uimaranta ja nuotiopaikka. Hallinnoi Outokummun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Kylänlahti sijaitsee Rikkarannantien varrella, Rikkaveden kaakkoisosassa. Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska, hiekkaranta, veneranta ja pieni paikoitusalue. hallinnoi Outokummun kaupunki.


Siirry pisteeseen

Papelolahden rantautumispaikka sijaitsee rikkaveden itälaidalla Munalahdessa. Metsäautotie rantaan saakka. Kohteessa on uima- ja veneranta. Hallinnoi Outokummun kaupunki.

 


Siirry pisteeseen

 Laavu ja tulipaikka Kaksinkantajalla Jongunjoen varrella. Karhunkaataja Väinö Heikkisen kotitalo on myös Kaksinkantajalla. Alueella kulkee Jongunjoen lähellä Karhunpolku-retkeilyreitti, josta on pisto myös Joengunjoen Pälvekoskelle Kaksinkantajasta pohjoiseen. Pälvekoskella on mukava kotus kauniilla paikalla riippusillan kupeessa.

 


Siirry pisteeseen

Tulipaikka Jongunjoen Viitakoskella


Siirry pisteeseen

Veneenlaskupaikka Jongunjoen Viitakoskella.

 


Siirry pisteeseen

Veneenlaskupaikka sekä tulipaikka Jongunjoen Nurmijärvellä


Siirry pisteeseen

Nurmijärven uimaranta


Siirry pisteeseen

Ritosärkän tulipaikka, jossa nuotiokehikon lisäksi puukatos, kuivakäymälä ja jäteastia.


Siirry pisteeseen

 Hämeenjärven leirikeskus on Lieksan kaupungin omistuksessa ja pääasiassa nuorisojärjestöjen käytössä. Leirikeskus sijaitsee männikkökankaalla pienen ja rauhallisen erämaajärven rannalla.


Siirry pisteeseen

Muuraisenniemen tulipaikka on Hämeenjärvellä.


Siirry pisteeseen

Kivikoronvirran laavu on Mukajoella. Laavun lisäksi nuotiokehikko ja ruokailuryhmä,
puukatos ja kuivakäymälä.


Siirry pisteeseen

Pankajärven veneenlaskupaikka


Siirry pisteeseen

Varaustupa, Meteli Pankajärvi


Siirry pisteeseen

Tulipaikka, Reposuo Salvoniem. Tulipaikka Salvoniemessä on yhteinen Ketunlenkkiretkeilypolun kanssa.


Siirry pisteeseen

Veneenlaskupaikka Niskanranta


Siirry pisteeseen

Uimaranta Pankakoski


Siirry pisteeseen

 Uimaranta Urheilupuisto Lieksa


Siirry pisteeseen

 Laavu Kallioniemi Mukajoki


Siirry pisteeseen

 Laavu Naarakoski


Siirry pisteeseen

Varaustupa Hovila


Siirry pisteeseen

 Veneenlaskupaikka Sillankorva Naarajärvi


Siirry pisteeseen

Tulipaikka Naarajärvi


Siirry pisteeseen

 Veneenlaskupaikka Munkinvaara Rekasenjärvi


Siirry pisteeseen

 Tulipaikka Oinaskallio Pudasjoki


Siirry pisteeseen

Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska ja venelaituri. Kohteen on rakentanut Ympäristökeskus.


Siirry pisteeseen

 Veneenlaskuluiska, laavu, tuulipaikka Autioniemi Kuohatti


Siirry pisteeseen

Varaustupa, Aittolahti Kuohatti


Siirry pisteeseen

Laavu Naarakoski on kosken eteläpuolella Niskalahdessa ja se kuuluu Karhunpolku-retkeilyreittiin


Siirry pisteeseen

Ala-Koitajoen vanha uoma Enossa ja Ilomantsissa on pienivirtaamainen uoma, jonne myydään erillisiä lupia. Lupa-alue alkaa Hiiskosken padolta etelään.


Siirry pisteeseen

Laitasaari Juojärvellä, saaressa kaksi kohdetta. Vierasvenesatama nro. 4666. Kohteessa on nuotiopaikkoja kaksi kappaletta, laavu, uimaranta, kaksi kuivakäymälää, jätepisteitä kaksi kappaletta. Hallinnoi Outokummun kaupunki. Laitasaari on kaunis ulkoilualue.


Siirry pisteeseen

9. (18.) Korteniemi, Varislahti

Korteniemi sijaitsee Riihilahden rannalla, Juojärven itärannalla. Alueelle johtaa kapea autotie. Satama nro. 4664 (Vuorenalus) Kohteessa on nuotiopaikka, uimaranta, pukukopit, pöytä/penkit, kuivakäymälä, jätehuolto ja laituri. Hallinnoi Outokummun kaupunki.


Siirry pisteeseen

15.B. Lieksan kaupunginniemen satama


Siirry pisteeseen

Kohteessa on  nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä ja taukopaikka on merkitty rantaan tolpan päässä olevalla valkoisella V- merkillä. Kohde sijaitsee Ruunaan luonnonsuojelualueella. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on sorasta tehty veneenlaskupaikka, joka ei sovellu isoimmille veneille, paikoitusalue, infotaulu ja käymälä. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on telttailupaikka, nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden ja taukopaikka on merkitty rantaan tolpan päässä olevalla valkoisella V- merkillä. Kohde sijaitsee Ruunaan luonnonsuojelualueella. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-suomen luontopalvelut.
Siirry pisteeseen

Kohteessa on  telttailupaikka, nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä ja taukopaikka on merkitty rantaan tolpan päässä olevalla valkoisella V- merkillä. Kohde sijaitsee Ruunaan luonnonsuojelualueella. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on telttailupaikka, nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä ja taukopaikka on merkitty rantaan tolpan päässä olevalla valkoisella V- merkillä. Kohde sijaitsee Ruunaan luonnonsuojelualueella. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska ja venelaituri. Kohteen on rakentanut Ympäristökeskus.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on nuotiopaikka, puuvaja, käymälä ja veneenlaskupaikka. Kohteeseen pääsee veneellä, patikoiden tai autolla, mutta kohteessa ei ole pysäköintipaikkoja autoille. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on telttailupaikka, nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on laavu, nuotiopaikka, puuvaja, käymälä ja Haapavitjan riippusilta. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on nuotiopaikka, puuvaja, käymälä, P-alue ja ekopiste. Kohteeseen pääsee veneellä, patikoiden ja autolla. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on laavu, nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on laavu, nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.

 


Siirry pisteeseen

Kohteessa on laavu, nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on laavu, nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.

 


Siirry pisteeseen

Kohteessa on nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä, patikoiden tai autolla. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
24. Kattilaniemi

Kohteessa on laavu, nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden. Joen ylisoutukohta, ylitykseen on käytettävissä vene. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on laavu, nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on laavu, nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on laavu, nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on laavu, nuotiopaikka, puuvaja, käymälä ja riippusilta. Kohteeseen pääsee veneellä tai patikoiden. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on nuotiopaikka, puuvaja, käymälä, ekopiste, veneenlaskuluiska ja P-alue. Kohteeseen pääsee veneellä, patikoiden tai autolla. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on laavu, nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Naarajoen itäpuolelta pääsee autolla kohteeseen asti. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska, laituri ja P-paikka. Kohteeseen pääsee veneellä, patikoiden tai autolla. Kohde sijaitsee Ruunaan luontokeskuksen tuntumassa.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska.


Siirry pisteeseen

Kartta

Pisteen nimi:
41. Pankakoski

Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on  telttailupaikka, nuotiopaikka, puuvaja ja käymälä. Kohteeseen pääsee veneellä ja taukopaikka on merkitty rantaan tolpan päässä olevalla valkoisella V- merkillä. Kohde sijaitsee Ruunaan luonnonsuojelualueella. Kohdetta hallinnoi Metsähallitus/Itä-Suomen luontopalvelut.


Siirry pisteeseen

Siikkakosken komea riippusilta on 800 metrin päässä Siikakosken pysäköintipaikalta.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on nuotio ja kuivakäymälä.


Siirry pisteeseen

Kohteessa on laavu.


Siirry pisteeseen

Siikakosken riippusilta on 800 metrin päässä Siikakosken pysäköintipaikalta.


Siirry pisteeseen

Ala-Koitajoen vanha uoma Enossa ja Ilomantsissa on pienivirtaamainen uoma, jonne myydään erillisiä Ala-Koitajoen lupia. Pielisjoen kalastusalueen kohde, 15.B. Ala-Koitajoen lupa-alue alkaa Hiiskosken padolta etelään. Vanhan uoman kalastusalueen kohteet ovat A Tiasenkoski ja B.Kalliokoski. Lupa-alue jatkuu etelään. Vanhanuoman kalalajit: järvitaimen, järvilohi, harjus ja siika.

 


Siirry pisteeseen

Ala-Koitajoen vanha uoma Enossa ja Ilomantsissa on pienivirtaamainen uoma, jonne myydään erillisiä Ala-Koitajoen lupia. Pielisjoen kalastusalueen kohde, Ala-Koitajoen lupa-alue alkaa Hiiskosken padolta etelään. Vanhan uoman kalastusalueen kohteet ovat A Tiasenkoski ja B.Kalliokoski. Lupa-alue jatkuu etelään. Vanhan uoman kalalajit: järvitaimen, järvilohi, harjus ja siika.   


Siirry pisteeseen<< Takaisin

 
©2008 PK Media Service Oy