VaellusKalastus

 

 


  15. A-E. Pielisjoen kalastusalue

Pielisjoen kalastusalue jakaantuu  viiteen erilliseen kalastuslupa-alueeseen: 15.A. Pielisjoki. 15.B. Ala-Koitajoki, 15.C. Kuusoja, 15.D. Joensuun kosket  ja 15.E. Keski-Koreikkolampi.  Niillä on omat lupansa. Kalastaa voi virtavesissä, koskissa, kalastuslammessa. Kohdekartat Pielisjoki, Joensuun kosket ja Ala-Koitajoki (näkyy myös Koitajoen kalastusalueen kartassa). Vieritä alaspäin.


KuvausKartta


Kalastusalueen paikat

 

Kalastusalueen paikat

Kohteen nimi

15.D. Joensuun kosket

Joensuun keskustan ydinalueella Pielisjoen koskissa liikkuu myös arvokalaa. Koskien keskellä oleva Ilosaari soveltuu myös lapsiperheille. sillä saaren sisään jää laguuni, jossa on uimaranta. Lastenvaunuillakin on helppo liikkua saaren alueella.

Erikoisuudet

Kuoreen lippoaminen, Käyntikohteita liikuntaesteisille, Käyntikohteita lapsiperheille
Kohteen nimi

15.B. Ala-Koitajoen lupa-alue

Ala-Koitajoen vanha uoma Enossa ja Ilomantsissa on pienivirtaamainen uoma, jonne myydään erillisiä lupia. Lupa-alue alkaa Hiiskosken padolta etelään.Tässä kartassa pato on numero 3:sta (kartan vasen yläkulma)etelään. Vanhan uoman kalastusalueen kohteet ovat A Tiasenkoski ja B.Kalliokoski. Lupa-alue jatkuu etelään   

Erikoisuudet

Käyntikohteita liikuntaesteisille
Kohteen nimi

15.A. Pielisjoen viehelupa

Pielisjoen kalastusalueen Pielisjoen viehelupa kattaa Pielisjoen Uimaharjun sillasta alaspäin Joensuun rautatiesiltaan saakka. Aluetta on noin 700 hehtaaria.

Kohteen nimi

15.C. Kuusoja fishing area

Kuusoja flows into Pielisjoki between Kontiolahti and Eno. The fishing area covers Kuusoja and its tributaries from Kuusjärvi and Alimmainen Salmilampi to Pielisjoki. Anglers can use an open shed at Kuusoja/Salmilampi above Kortelampi.

Native species are grayling and brown trout. Restocking with full-grown brown trout twice per season.

 

Kohteen nimi

15.E. Keski-Koreikkolampi

Kirjolohipaikka Joensuun Enon taajaman tuntumassa. Kalasto pyyntikokoista kirjolohta.
 
©2008 PK Media Service Oy