VaellusKalastus

 

 


  14. A-C Pyhäjärvi-Puruveden kalastusalue

Kirkasvetiset Pyhäjärvi ja Puruvesi ympäröivät kaunista Kesälahtea ja tarjoavat pohjoiskarjalaista järviluontoa parhaimmillaan. Näissä vesissä asustavat ahvenet, hauet, taimenet, järvilohet, harjukset ja muut kalamiesten tavoittelemat saaliskalat. Lisäksi kalastusalueeseen kuuluu Karinlammen luonto- ja kalastuskohde Sarvisalossa.

Erikoisuudet:

Madepilkki, Tuulastus (Valon avulla kalastus), Sukelluskalastus, Käyntikohteita lapsiperheille

KuvausKartta

 

Karjalan Pyhäjärvi on Suomen ja Venäjän rajavesistö. Lähes koko järvi on Natura-2000 aluetta.

Suomenpuoleisella 20 500 hehtaarin Pyhäjärven puolella on runsaasti erilaisia kalastajia palvelevia rakenteita, mutta Puruveden puolella vähemmän. Puruvesi on puolestaan 30000 hehtaaria.

Järven valtalajit ovat hauki, muikku ja ahven. Lisäksi kalastoon kuuluvat ahven, harjus, hauki, järvitaimen, lahna, muikku, siika ja särki.

Istutustiedot: 2000-luvulla Pyhäjärvi-Puruveden alueelle on istutettu pääsääntöisesti taimenta, harjusta ja siikaa.

Venereitit Puhoksesta Närsäkkälän rajavartioasemalle, sekä Piikkeensalmeen ja siitä Sarvisalon molemmin puolin Uukuniemelle.

Karinlammen  kalastuskohteessa on yhteensä 13 kalalajia

 

Linkit:

Levätilanne
Kalastusluvat Pyhäjärvi
Kalastusluvat Puruvesi
Kalastusluvat Karinlampi
Puruveden kalastuskunta

Kalastajan pisteet

Pisteen nimi

7. Neulaniemi

Kohde sijaitsee Neulaniemessä, Kiteen kunnassa Juurikan kylässä. Ranta on loiva ja matalahko. Kohteessa on laituri, uimaranta, P-paikka, betoninen veneenlaskuluiska ja grillikatos. Kohdetta hallinnoi Kiteen kaupunki.

 

Pisteen nimi

9. Hiekanpää

Kohde sijaitsee Hiekanpäässä, Kiteen kunnassa Niinikummun kylässä. Ranta on kivetön ja matalahko. Kohteessa on uimaranta, pukukopit ja kuivakäymälä. Kohdetta hallinnoi Niinikummun jakokunta.

Pisteen nimi

10. Syrjäsalmi

Kohde sijaitsee Kiteen kunnassa Juurikan kylässä. Ranta on matala ja ruohikkoinen sekä osittain upottava. Rantautuminen hieman hankalaa. Kohteessa soraluiska.

 

Pisteen nimi

11. Pajarinhovi

Kohteessa Pajarinhovin lomakeskus palveluineen. Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska ja P-paikka. Hallinnoi Pajarinhovin lomakeskus.

Pisteen nimi

12. Uukuniemen kalasatama

Kohteessa on laituri, P-paikka, soraluiska ja kuivakäymälä. Kohteen ranta on syvä ja rantautuminen helppoa laiturille.

 

Pisteen nimi

13. Piikkeensalmi

Kohde sijaitsee Piikkeensalmessa, Kesälahden kunnassa. Kohteessa on laituri, kuivakäymälä, jäteastia, nuotiopaikka ja betoninen veneenlaskuluiska. Hallinnoi Kesälahden kunta ja Tielaitos.

 

Pisteen nimi

14. Tiitanranta

Kohde sijaitsee Tiitanranassa, Uukuniemellä Parikkalan kunnassa. Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska.

 

Pisteen nimi

15. Niukkula

Kohde sijaitsee Niukkulassa, Uukuniemellä Parikkalan kunnassa. Kohteessa on laituri ja betoninen veneenlaskuluiska.

Pisteen nimi

16. Siikalahti

Kohde sijaitsee Siikalahdella, Uukuniemellä Parikkalan kunnassa. Kohteessa on betoninen veneenlaskuluiska ja laituri.

Pisteen nimi

18. Immolanniemi ( ent. Heinniemi )

Kohde sijaitsee Immolanniemessä, Kesälahden kunnassa. Kohteessa on nuotiopaikka ja laituri. Kohteeseen on hyväkuntoinen tie perille.

Pisteen nimi

20. Laapotinlahti

Kohde sijaitsee Laapotinlahdella, Sorsasaaren itärannalla Kesälahden kunnassa. Kohteessa on nuotiopaikka ja kuivakäymälä. kohdetta hallinnoin Kesälahden kunta.

Pisteen nimi

21. Kutronlahti

Kohde sijaitsee Kutronlahdella, Sarvisalon pohjoispäässä, Kesälahden kunnassa. Laituriin pääsee isommallakin veneellä. Kohteessa on maanuotiopaikkoja, jätepiste, soraluiska ja laituri. Kohdetta hallinnoi Kesälahden kunta.

Pisteen nimi

24. Lamminranta

Kohde sijaitsee Sarvisalon eteläpäässä Kesälahden kunnassa. Kohteessa on rantautumispaikka ja uimaranta. Kohdetta hallinnoi Kesälahden kunta.

Pisteen nimi

25. Tyytinlahti

Kohde sijaitsee Tyytinlahdella, Lentteenselän länsirannalla Kesälahden kunnassa. Kohteessa on kota, nuotiopaikka, kuivakäymälä ja uimaranta. Kohdetta hallinnoi Kesälahden kunta. Kohteen läheisyydessä on myös näkötorni.

Pisteen nimi

37. Puhoslammen uimaranta

Kohde sijaitsee Puhoslammen pohjoispäässä. Kohteessa on uimaranta, pukukopit, nuotiopaikka, kuivakäymälä ja jäteastia. kohdetta hallinnoi Kiteen kaupunki.

Pisteen nimi

38. Ruokkeen lomakylä

Kohteeseen on hyvä tie perille ja väylä Hummonselältä satamaan. Kohteessa on laskuluiska ja laituri. Lomakylän yhteydessä rannassa, info-piste, ravintola, vesipiste, WC ja jätehuolto. Kohdetta hallinnoi Ruokkeen lomakylä.

Pisteen nimi

39. Karjalan kievari

Kohteeseen on hyvä tie perille ja väylä Hummonselältä. Kohteessa on laituri ja veneenlaskuluiska sekä lomakylän yhteydessä info-piste, ravintola, vesipiste, WC ja jätehulto. Kohdetta hallinnoi Puruveden pursiseura.

Pisteen nimi

40. Karjalan lomakeskus

Kohteeseen on hyvä tie perille ja väylä Hummonselältä. Kohteessa on laituri ja veneenlaskuluiska sekä lomakylän yhteydessä tulipaikka, info-piste, ravintola, vesipiste, WC ja jätehulto. Kohdetta hallinnoin Karjalan lomakeskus.

Pisteen nimi

41. Kesälahden kalasatama

Kohteeseen on hyvä tie perille ja väylä Hummonselältä. Kohteessa on aallonmurtaja, veneenlaskuluiska ja kestopäällystetyt tiet, laavu ja nuotiopaikka. Kohdetta hallinnoi Kesälahden kalasatama-osuuskunta.

Erikoisuudet

Luiska 
©2008 PK Media Service Oy