VaellusKalastus

 

 


  12. Kitee-Tohmajoen kalastusalue

Kitee-Tohmajoen kalastusalue on yhteensä 6 000 hehtaarin kokoinen. Siihen kuuluvat mm. Kiteenjärvi, Tohmajärvi, Iso Heinäjärvi ja Säynejärvi. 

Erikoisuudet:

Tuulastus (Valon avulla kalastus)

KuvausKartta

 

Kiteenjärvi on matala ja rehevä järvi.

Kiteenjärvi jakaantuu kolmeen osaan, jotka ovat Kiteenjärvi, Hyypiänlahti ja Päätyenlahti. varsinaisen kiteenjärven pinta-ala on noin 900 hehtaaria ja keskisyvyys kolme metriä sekä syvin kohta 13 metriä. Hyypiänlahti on pinta-alaltaan noin 200 hehtaaria ja sen syvin kohta on vain 8 metriä. Päätyenlahti on myös pinta-alaltaan noin 200 hehtaaria ja se on niin matala, että se n lähes kokonaan umpeenkasvanut ja on nykyään Natura- 2000 aluetta linnustonsa takia.

Kiteenjärven veden laatu on yleisen käyttökelpoisuusluokituksen mukaan luokiteltu tyydyttäväksi ja rehevyydeltään järvi on luokiteltu reheväksi.

Alueella esiintyvät useimmat yleiset järvikalalajit. Ahven, särki, hauki ja Kuha ovat järven yleisimmät kalalajit. Muina lajeina voidaan mainita muikku, made ja lahna. silloin tällöin voi Kiteenjärveltä onnekas saada pyydykseensä taimenen tai planktonsiian.

Tohmajärvi on matalahko, rehevä järvi, joka kuuluu osittain Natura- 2000 ja lintuvesien suojeluohjelmiin.

 

 

Linkit:

Kalastusluvat
Levätilanne

Kalastajan pisteet

Pisteen nimi

1. Turusenniemi, Tohmajärvi

Kohde sijaitsee Tohmajärven pohjoisrannalla. Kohteeseen on tieyhteys Tohmajärven kylältä. Kohteessa on sorasta tehty veneenlaskuluiska. Kohdetta hallinnoi Tohmajärven kunta.

Pisteen nimi

2. Peijonniemi, Tohmajärvi

Kohde sijaitsee Peijonniemellä, Tohmajärven koillisosassa. Kohteeseen on tieyhteys Tohmajärvi- Uusi-Värtsilä tieltä. Kohteessa on sorasta tehty veneenlaskuluiska. Kohdetta hallinnoi Kemienkylän osakaskunta.

 

Pisteen nimi

3.Palolaitos, Kiteenjärvi

Kohde sijaitsee Kiteen kaupungissa, palolaitoksen rannassa. Kohteessa on betoninen venenlaskuluiska. Kohdetta hallinnoi Kiteen kaupunki.

Pisteen nimi

5. Iso Heinäjärvi

Kohde sijaitsee Ison Heinäjärven länsirannalla. Kohteessa on nuotiopaikka, uimaranta, pukukopit ja laituri. Kohdetta hallinnoi Potoskavaaran kylätoimikunta. Iso heinäjärvi kuuluu Suomen kirkkaimpiin järviin.

 

Pisteen nimi

6. Säynejärvi

Kohde sijaitsee Säynejärven itärannalla. Kohde on uimaranta, jossa sijaitsee myös nuotiopaikka, grillikatos ja sauna. Sauna on lähinnä kyläläisten käytössä. Kohteessa on loiva hiekkaranta, josta voi laskea pienveneen.
 
©2008 PK Media Service Oy